De mai bine de 10 ani, gimnasta Alina Kabaeva apare în presa de peste ocean și unele surse din Rusia, drept „iubită”, „amantă” sau „soție” a președintelui Vladimir Putin. Mai mult de atât, se vehiculează că cei doi ar avea împreună doi-trei copii. Aceste zvonuri nu au fost niciodată confirmate sau infirmate de niciunul dintre cei vizați. Gimnasta duce în mare parte, o viață retrasă, iar aparițiile ei publice sunt din ce în ce mai rare în ultimii ani.

Recent însă, sportiva olimpică, Alina Kabaeva, a fost de acord să ofere un interviu pentru un post TV din Rusia. Aceasta a comentat scandalul de la „Olimpice” după ce sportiva din Israel, Linoy Ashram, (22 de ani) a cucerit medalia de aur la gimnastică ritmică la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în detrimentul rusoaicei Dina Averina (22 de ani), eveniment ce a cauzat un scandal de amploare. La fel ca delegații ruși și comitetul olimpic rusesc, Alina Kabaeva este de părere că a avut loc o mare nedreptate. „Dina Averina a evoluat perfect. (…) Nu a scăpat nimic pe jos, așa cum a făcut-o adversara ei. (…) După ce Averina a executat totul perfect, fără greșeli, jurații s-au gândit asupra notei, 6 minute, pe când în acest tip de sport, dacă faci totul fără greșeli, aștepți 1-2 minute. Acest lucru vorbește despre faptul că jurații calculau notele și nu doreau ca Averina să o învingă pe gimnasta israeliană”.

Pe lângă comentariul făcut de Kabaeva, internauții au fost atenți la aspectul ei fizic. Aceștia au observat că femeia s-a schimbat mult în perioada în care nu a mai apărut la TV(este vorba despre câțiva ani). Alina este trasă la față, semn că a slăbit drastic. De asemenea, nu putea trece neobservat faptul că aceasta poartă verighetă pe deget. Însă viața ei personală rămâne în continuare o mare taină.

Despre faptul că Alina Kabaeva și președintele rus, Vladimir Putin, ar forma un cuplu au apărut zvonuri încă în 2001, după care a existat o perioadă de „liniște”, iar în 2008 discuțiile au izbucnit din nou. „Moskovskii korespondent” scria despre o posibilă viitoare nuntă, asta deși președintele încă mai era căsătorit cu Liudmila Shkrebneva. Ulterior, publicația „Moskovskii korespondent” a fost închisă, iar Putin a divorțat oficial abia în 2013.

Mai multe despre Kabaeva și presupusa relație cu Vladimir Putin, aflați din articolul: Cum arată în prezent presupusa iubită a lui Vladimir Putin, gimnasta Alina Kabaeva (Foto)

Alina Kabaeva este o gimnastă olimpică rusă, precum și politiciană, deputat în Duma de Stat între 2007 și 2014. În septembrie 2014, Alina Kabaeva a devenit șefa consiliului de administrație într-un trust de presă favorabil Kremlinului, Grupul Național Media. Acest imperiu mediatic include posturile de televiziune REN-TV și Piatîi Kanal, cotidienele „Izvestia“ și „Tvoi Den“, precum și postul de radio Ruskaia Slujba Novostei. NMG deține de asemenea pachetul de control al acțiunilor principalului post de televiziune Pervîi Kanal.