Acest an va intra în istorie, fără niciun dubiu. Un an cu totul altfel decât ne-am obișnuit, un an care a pus la încercare pe fiecare, un an în care lucrurile s-au întâmplat… altfel. Festivalul Vinului 2020 va fi așa cum nu a mai fost, iar Vinăria Purcari îl va face și mai plăcut oferind prețuri preferențiale la vinuri pentru toți cei ce își doresc un vin bun pe masa de sărbătoare.

Eu deVin sărbătoare

Tradiționalele evenimente anuale din PMAN organizate cu ocazia Festivalului Vinului se vor întâmpla în alt format, unul adaptat pandemiei. Dar, chiar dacă nu putem sărbători toți împreună, putem fi toți împreună cu gândurile și inimile, închinând un pahar de Purcari și cinstind tradițiile vitivinicole seculare ale Moldovei, asta – pentru că am pregătit ceva deosebit în acest an.

În premieră în istoria Purcari, cele mai apreciate vinuri devin mai accesibile și vin la tine acasă – împreună facem sărbătoare!

Decanter 2020 winner

În acest an, avem mari motive de sărbătoare. Vinăria Purcari este cea mai medaliată vinărie la Decanter World Wine Awards 2020 – cu Best in Show pentru Viorica de Purcari, Medalie de Platină pentru Traminer de Purcari, două medalii de aur și alte 17 medalii de argint și bronz – o victorie incontestabilă pentru țara noastră și un motiv de mândrie, dar și de a închina o cupă de șampanie sau vin bun.

Pentru 28 de zile din august, 116 experți în vinificație din toată lumea au degustat în orb 16.518 vinuri, respectând măsurile de protecție anti-Covid. În rezultat, Viorica de Purcari a fost inclusă în Top 50 de cele mai bune vinuri, obținând titlul Best in Show și 97 puncte.

Succesele noastre sunt succesele tale

„Munca pe care o depunem zi de zi, anotimp de anotimp, an de an rezultă în vinuri cu istoria și caracterul său propriu, iar acest fapt este notat și de jurații concursurilor internaționale, și de iubitorii de vin din toată lumea.

Mundus Vini, Eurasia Wine & Spirits, International Wine Contest, Challenge International du Vin, Oenoforum, China Wine & Spirits, Concours Mondial de Bruxelles, Mondial de Pinot – cele mai importante și cotate competiții internaționale au apreciat vinurile de Purcari cu medalii de aur și distincții deosebite în anul 2020, dar la fel de importantă pentru noi este încrederea și loialitatea consumatorilor noștri, exprimată inclusiv pe Vivino.com – cea mai mare platformă online, folosită de iubitorii de vin. Vinurile Purcari au fost incluse în top 1% cele mai bune vinuri din lume”, notează vinificatorii de la Purcari.

Festivalul Vinului e acasă. Festivalul Vinului e cu Purcari.

Festivalul Vinului – un eveniment cu conotații profunde pentru Moldova și relativ tânăr din punct de vedere istoric, dar care reprezintă o îndeletnicire exponențială a poporului nostru. Onorează istoria, sărbătorește cu mândrie alături de cei dragi, acasă, în siguranță, cu vinul preferat de la Purcari. Iar dacă încă nu ai unul preferat, acum e ocazia potrivită de a degusta vinurile noastre și alege cel care îți învăluie sufletul în poezie și colorează starea – pentru că doar până la sfârșit de octombrie poți profita de prețurile deosebite la cele mai medaliate și populare vinuri de Purcari.

Adevăratele valori nu se schimbă după vremuri.

Purcari rămâne Purcari.

Din 1827.