Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și din acest motiv ea trebuie să fie bogată în nutrienți. De obicei optăm pentru mic dejun cât mai rapid și nu mai atragem atenția în ce nutrienți trebuie să fie bogat și care e de fapt rolul lui. Ca să mai diversificăm ceaiul cu tartine și terci, vă îndemn să pregătiți brânzoaice sărate, iar pentru a economisi din timp dimineața, vă voi spune și un mic secret. 

Ingrediente:

  • brânză de vaci 300 g
  • făină de grâu (sau puteți înlocui cu cea de orez) 2 linguri
  • sare după gust
  • un ou
  • ceapă verde
  • pătrunjel sau/și mărar

Mod de preparare:

  1. Brânza o amestecați cu oul, făina și sarea.
  2. Verdeața o tăiați mărunt și adăugați la brânză, după care iarăși amestecați.
  3. Pe un fund, presărat abundent cu făină, dați forma brânzoaicelor. Utilizați un cuțit pentru comoditate.
  4. Prăjiți brânzoaicele pe tigaie, la foc mediu, până la rumenire.

Pentru a economisi timp, le preparați seara, până la rumenire, și dimineața cât vă îndepliniți rutina zilnică, puneți brânzoaicele la cuptor. Vor fi proaspete, fierbinți și aromate, exact ca și cum le-ați pregătit cinci minute în urmă.

Să aveți poftă!