Această prăjitura cu mere, preparată după rețeta bunicii este un preparat delicios, aromele căruia ne va aduce aminte de gustul copilăriei. Trebuie neapărat să o încerci.

Ingrediente:

(Pentru o tavă de 25cm/30 cm)

2 ouă întregi,

9 linguri zahăr,

9 linguri ulei,

9 linguri lapte,

12 linguri faină,

1 praf de copt.

Ingrediente umplutură:  

1 kg de mere (aprox. 6 mere),

zahăr după gust

scorțișoară.

Preparare:

Se mixează ouăle întregi cu zahărul, se adaugă uleiul și se mixează pană se încorporează. Într-un alt bol amestecăm făină cu praful de copt și o adăugăm amestecului precedent alternând cu laptele.

Se curăță merele, se dau pe răzătoare sau se taie felii și se călesc cu zahăr până scade sucul pe care-l lasă. Când sunt călite se adaugă un pic de scorțișoară (1/2 linguriță) și se lasă să se răcorească.

Se tapetează tava cu foaie de copt sau unt (a mea a avut 25 cm/30 cm) și se toarnă jumatate din aluat care se coace pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), în cuptor preîncalzit. Se scoate și se pune amestecul de mere călite deasupra apoi se toarnă și restul de aluat și se mai coace cca. 40 de minute.

Când este gata prăjitura se pudrează cu zahăr pudra, se taie când este răcită complet.

Vă dorim poftă bună!

Sursa: Kfetele.ro

Vezi și: Învață să prepari cele mai sănătoase chipsuri de banană!