Deserturile fără coacere sunt întotdeauna un succes, cucerind pe oricine. Îți arătăm cum să prepari o prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, fără coacere.

 

Ingrediente

1 pachet biscuiţi simpli

2 linguri zahăr pudră

2 linguri cacao

1/4 cană lapte

1 lingură unt

Pentru umplutură:

3/4 cană fulgi de nucă de cocos

2 linguri zahăr pudră

esență de vanilie, după gust

2 linguri unt, topit

Pentru glazură:

150 g ciocolată cu lapte

50 g unt

fulgi de nucă de cocos, pentru decor

Mod de preparare

Macini biscuiții, apoi adaugi cacaua şi zahărul pudră. După omogenizare, încorporezi laptele. Întinzi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, pe o folie alimentară unsă cu unt şi presărată cu fulgi de nucă de cocos.

Pentru umplutură, amesteci fulgii de nucă de cocos cu untul, zahărul pudră și esența de vanilie. Întinzi acest amestec peste cel de biscuiți. La final, acoperi tava cu folie alimentară şi o dai la frigider o oră.

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă în bucăţi şi untul, pe foc mic. O întinzi peste prăjitură pe care o mai ţii la frigider minimum trei ore înainte s-o porţionezi. O ornezi cu fulgi de nucă de cocos.

Distribuie articolul: