Porumbul dulce este delicios și poate fi integrat în numeroase salate când ești la dietă, potolindu-ți cât de cât pofta de dulciuri. Pe lângă faptul că este bun la gust, porumbul dulce este și sănătos. Este bogat în fibre care ajută digestia și vitamine cu rol important în organism, cu precădere asupra sănătății ochilor, sistemului nervos și imunitar. Cu toate acestea, vine la pachet și cu un dezavantaj: conținutul de carbohidrați. Tu iubești acest aliment? 

Potrivit csid.ro, consumat în exces, porumbul dulce poate crește glicemia din cauza amidonului conținut și devine din aliat un dușman în cura de slăbire. În 100 de grame de porumb dulce se regăsesc puțin peste 100 de calorii. Dar pentru că are un gust atât de bun, poți avea tendința să cam exagerezi cu cantitățile și să își sabotezi dieta. 

Iată care sunt beneficiile porumbului dulce:

Sursa bogată de calorii

Un stiulete mare, care are în jur de 100 de grame de porumb, conține 350 de calorii. Cu toate acestea, prezintă un indice glicemic foarte scăzut, ceea ce înseamnă că produce fluctuații mai mici ale nivelurilor glucozei și insulinei, reducand riscul aparitiei diabetului de tip 2 și al bolilor cardiovasculare.

Previne anemia

 Vitamina B12 si acidul folic, care se găsesc în porumb, ajută la prevenirea anemiei. Porumbul este, de asemenea, o sursă bună de fier, esențial pentru ca organismul să sintetizeze noi celule roșii din sânge.

Conține fibre

 O ceașcă de porumb dulce conține aproximativ 3,5 grame de fibre, un aport substanțial pentru organism. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului zahărului din sânge, la prevenirea constipației și la diminuarea colesterolului. De asemenea, conferă o senzație îndelungată de sațietate.

Ajută la lupta împotriva cancerului

Porumbul este bogat în antioxidanți. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează cancer și pot declanșa apoptoza celulelor tumorale. Porumbul este, de asemenea, bogat în acid ferulic, un agent anticarcinogen care s-a dovedit a fi eficient în combaterea tumorilor.

Susține buna funcționare a inimii 

Conform sfatulmedicului.ro, potasiul este un mineral esențial, pierdut însă frecvent prin transpirație în timpul exercițiilor fizice intense. Este necesar pentru buna funcționare a inimii, pentru contracțiile musculare și forța osoasă. Porumbul are o cantitate moderată de potasiu. O ceașcă conține 325 de miligrame.

E bine să mănânci porumb dulce când vrei să slăbești?

Multe persoane evită porumbul dulce la dietă deoarece cred, în mod eronat, că ar conține mult zahăr, dată fiind denumirea acestuia. Însă conținutul de zahăr este relativ mic: 3 grame la suta de grame de produs.

Problema în cazul porumbului dulce nu este neapărat zahărul natural pe care îl conține, ci mai degrabă cantitatea pe care o consumăm. Fie că e bun sau rău, orice aliment dăunează în exces. Așadar, moderația este cuvântul de ordine!

Două linguri de porumb dulce peste salată de legume și piept de pui nu sunt un capăt de lume. Din contră, porumbul dulce va da un gust bun salatei și astfel vei mânca „din dietă”, dar cu plăcere, crescându-ți astfel șansele să ajungi la obiectivul dorit.

Tu mănânci porumbul dulce?

Distribuie articolul: