Cu un blat subţire şi rumenit, cu legume proaspete şi mozzarella, această pizza vegetariană e varianta perfectă dacă nu mănânci carne. Dar te asigurăm că şi carnivorii o vor iubi!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 1 g drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă zahăr
  • 10 g sare
  • 250 ml apă călduţă

Pentru sos:

  • 4 roşii mari
  • ½ linguriţă oregano uscat
  • sare, după gust 1 linguriţă zahăr

Pentru topping:

  • 2 fire ceapă verde
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g porumb dulce din conservă
  • 4 ciuperci champignon
  • 2 roşii
  • 100 g măsline negre
  • 250 g mozzarella

Preparare:

Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.

Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.

Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.

Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.

Poftă bună!

SURSA

Vezi și: Zacuscă de vinete, după rețeta clasică a bunicilor

Distribuie articolul: