Deseori se întâmplă că atunci când gătim pieptul de pui acesta să fie prea uscat sau rigid. Iată o rețetă care vă va ajuta să obțineți o cărniță fragedă cu gust deosebit.

Ingrediente

  • 2 bucăţi piept de pui dezosat
  • 4 căţei usturoi
  • zeama de la 1 lime
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 praf de chilli (opţional)

Preparare

Spală pieptul şi usucă-l. Zdrobeşte usruroiul şi amestecă-l cu uleiul, mierea, zeama de lime, sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, praful de chilli. Lasă puiul la marinat 1 oră, la frigider, apoi frige-l pe grătar (sau la cuptor), la foc mediu, 5-6 minute, pe fiecare parte.

Serveşte-l cu orez fiert simplu sau cu o salată de sezon.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Vezi și: Biryani – orez în stil oriental cu nuci, stafide, sos din iaurt și piept de pui. Contrast excelent de gusturi și texturi (Video)