Sosul de soia este un ingredient foarte special care poate fi adăugat în multe preparate. Această rețetă de piept de pui cu sos de soia este o alegere foarte bună pentru că este una simplă, iar carnea preparată astfel nu îngreunează digestia.

Ingrediente (4 porţii): 

2 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţă,
1 lingură ulei,
sare.

Pentru sos:

1 cană sos de roşii,
1 lingură ulei,
1 linguriţă sos de soia,
1 ceapă,
2-3 căţei usturoi,
sare,
piper,
1 linguriţă zeamă de lămâie.

Preparare:

Bucăţile de carne se spală bine şi se tamponează cu hârtie absorbantă pentru eliminarea surplusului de apă. Încinge cuptorul sau un grătar. Unge fiecare bucată de pui cu ulei şi sare. Când grătarul este încins, pui carnea şi laşi să se rumenească pe fiecare parte.

Pentru a prepara sosul, încinge uleiul, căleşte ceapa tocată şi usturoiul pisat. Apoi, toarnă sosul de roşii, zeama de lămâie şi sosul de soia şi lasă câteva minute să fiarbă. Guştă şi potriveşte cu sare şi piper.

Porţionează piepţii de pui, toarnă sosul şi poţi servi cu garnitură de legume sotate sau fierte.

Poftă bună!