Pielea sensibilă este o altă problemă serioasă pe care trebuie să o observăm îndeaproape atunci când ne confruntăm cu ea. Astfel că, produsele de îngrijire special create pentru acest tip de piele devin o necesitate.

De obicei, majoritatea etichetelor pe care le găsim atașate produselor cosmetice indică tipul de ten căruia îi este destinat, pentru a asigura o eficiență garantată. Dacă nu te-ai convins până acum care este tipul de ten pe care îl ai, te vei lămuri, cu siguranță, în rândurile care urmează.

Tenul normal este caracterizat de porii ușor vizibili, sensibilitate scăzută și imperfecțiuni foarte puțin observabile. Pielea uscată scoate ridurile în evidență, este mai puțin elastică, iar petele roșii devin din ce în ce mai vizibile, notează elle.ro. Printre cauzele tenului uscat se numără schimbările hormonale, anumite ingrediente din componența săpunurilor, a cosmeticelor sau a produselor de curățare și medicamentele. Tenul gras se caracterizează prin apariția punctelor negre și a erupțiilor.

Pielea sensibilă se manifestă prin roșeață, mâncărime, arsuri și zone vizibil mai uscate.

Deși majoritatea persoanelor se confruntă ocazional cu o reacție alergică la anumite produse, cei care se tratează frecvent de aceste probleme persistente se încadrează în categoria persoanelor cu pielea sensibilă.

Astfel că, pentru a te convinge de nivelul de sensibilitate pe care pielea ta îl are, iată căror simptome trebuie să acorzi atenție îndelungată:

Erupții frecvente ale pielii

Roșeața este un semn comun prin care se poate identifica pielea sensibilă, fie că principala cauză este genetică – precum rozaceea – sau doar o reacție alergică la anumite ingrediente.

Produsele cosmetice îți provoacă disconfort

Fie că este vorba despre un produs de curățare, o cremă hidratantă, fond de ten sau protecție solară, pielea reacționează la ingredientele din componența lor, și nu într-un mod plăcut. Persoanele cu pielea sensibilă au tendința de a avea o barieră a pielii mai subțire, permițându-le ingredientelor din produse să provoace arsuri și disconfort.

Zone de piele vizibil mai uscate

Uscăciunea și iritația pielii sunt semne ale eczemei, un tip de dermatită caracterizat de rezistența barierei pielii la crema hidratantă. Având în vedere acest lucru, știm cât poate fi de dificil să găsești produsul care să rezolve această problemă, dar despre soluții vorbim puțin mai jos.

Pielea reacționează în funcție de vremea extremă

Zilele friguroase, cu vânt puternic, acționează imediat asupra pielii persoanelor cu rozacee, roșeața fiind provocată de vasele umflate de sânge. Pielea inflamată are nevoie de calmare, deci caută acele produce cu ingrediente precum gălbenele, mușețel și extract de azulenă.

Parfumul din produse poate accentua roșeața

Deși miros bine, produsele parfumate acționează ca declanșatoare pentru cei cu pielea sensibilă. Optează pentru cosmetice fără parfum. Uleiurile esențiale terapeutice precum scorțișoara, menta și cuișoare inflamează rapid pielea sensibilă.

Cum să-ți îngrijești tenul sensibil

Folosește apa micelară

Menține-ți tenul curat tot timpul, deoarece din cauza sensibilității ridicate, va reacționa agresiv la bacterii și praf. De aceea, este important ca igiena să fie corectă tot timpul. Apa micelară acționează delicat în contact cu tenul, îndepărtând machiajul, excesul de grăsime și curățând impuritățile.

Renunță la produsele care conțin parfum

După cum spuneam și mai sus, parfumul din cosmetice poate dăuna pielii, provocând roșeață sau chiar mâncărimi. Uleiurile esențiale, folosite pentru a obține mirosul plăcut, irită pielea.

Folosește o cremă specială, destinată pielii sensibile.

Ai nevoie de o cremă intens calmantă care să fie destinată pielii sensibile, cu tendință alergică.

SURSA

Distribuie articolul: