O dată cu zilele reci de toamnă probabil ai observat că tenul tău are de suferit. În perioada rece a anului trebuie să îți îngrijești tenul cu mai multă atenție mai ales dacă ai tenul uscat. 

Dacă la palpare pielea este fină, subţire, cu elasticitate diminuată are o sensibilitate mărită înroşindu-se destul de repede la atingere sau dacă ai deseori senzaţii de usturime şi mâncărime, atunci cu siguranță ai tenul uscat.

Tenul uscat se datorează în mare parte unei predispoziţii genetice, dar nu este exclus să fie dobândit în urma utilizării unor produse necorespunzătoare, înaintării în vârstă sau unor cauze de ordin intern şi extern.

Pentru a diminua acestă problemă respectă câțiva pași simpli

1. Ai grijă cum te demachiezi

Atunci când ai tenul uscat trebuie să eviți curățarea lui cu săpunuri și geluri, care pot usca pielea. Cel mai potrivit este să folosești un lăptișor demachiant. Îți recomnadăm un lăptișor pentru pielea sensibilă de la „La Roche-Posay.”

2. Tonifierea

Ştim cu toatele că după demachiere, pasul doi în curăţarea tenului este tonifierea. În cazul tenului uscat, tonicul folosit trebuie să nu conţină deloc sau să conţină extrem de puţin alcool. Folosește un tonic de la CARELINE. 

3. Hidratează-ţi tenul

După ce ai realizat demachierea şi tonifierea, următorul pas şi cel mai important este hidratarea. Alege o cremă hrănitoare. Îți recomandăm crema hidratantă de la Antos, (Cremă Hidratantă SPF 15) bogată în extracte de plante şi uleiuri. Hidratează pielea, lăsînd-o moale şi catifelată.

Cremă Hidratantă SPF 15 – Antos 

         

4. Super hidratare cu uleiuri

Pentru o hidratarea mai intensă folosește câteva picături de ulei seara și dimineața. Își recomandăm uleiul de argan de la Relaxa Aromatherapy. Acesta împiedica apariția ridurilor și asigurarea unei catifelări vizibile. Face pielea netedă, mătăsoasă, strălucitoare și perfect hidratată.

Ulei de argan (100% natural) –Relaxa.md 

5. Apa termală, cel mai bun prieten 

Apa termală este bogată în minerale rare şi oligo-elemente și are proprietăţi calmante şi fortifiante. Este un adevărat prieten al pielii uscate deoarece are o acţiune imediată de hidratare şi îi redă tenului confortul pierdut. Poartă cu tine în permanenţă o apă termală pentru a-ţi fortifia şi racori tenul când simți nevoia. Poți folosi cu încredere apa termală de la Ivatherm.

Ai grijă de tenul tăi și el te va răsplăti strălucind de frumusețe!