Frigul și umezeala nu sunt cei mai buni prieteni ai tenului tău, pentru că atacă pielea, o usucă și o deshidratează. De cele mai multe ori, în sezonul rece, tenul capătă un aspect îmbătrânit, iar ridurile devin mai vizibile. Iată ce poți face!

Folosește o mască hidratantă o dată pe săptămană, iar tenul tău se va bucura de efectele benefice ale acesteia, fie că vorbim de o mască homemade, fie că folosim una din comerț…

Iată 3 rețete de măști perfecte pentru ten, oferite de alistmagazine.ro:

Mască cu miere 

Pentru această mască ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Toate ingredientele se amestecă foarte bine, iar pasta astfel obţinută se aplică pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.

Mască cu avocado

Această mască este perfectă pentru pielea uscată, piele care poate deveni foarte sensibilă și iritată în sezonul rece. Masca este foarte usor de preparat și este plină de vitamine, minerale și antioxidanți. Ai nevoie de un avocado bine copt, pe care îl zdrobești cu o furculiță, adaugi apoi o linguriță de ulei de măsline și aplici pasta pe față, gât și mâini. O lași 30 de minute să acționeze, apoi o cureți cu apă călduță…

Mască facială cu ovăz

Acest amestec este un remediu excelent pentru pielea afectată de frig. Așadar, amestecă în proporții egale fulgi de ovăz, un gălbenus de ou și o lingură de  miere. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță și usucă pielea, prin tamponare.

 

Distribuie articolul: