Cromoterapia este arta de vindecare a sufletului prin culoare. Fiind una dintre ramurile art-terapiei, cromatica este cel mai mult pusă în practică de pictori, însă de bună seamă și de psihologi. Specialist în Art-terapie, pictorița Olga Percinschi vine să ne prezinte un exercițiu pe care fiecare dintre noi îl poate face acasă și care ne va ajuta să ne eliberăm de gândurile negative sau problemele pe care le avem.

„Eu mă ocup și cu terapia prin artă directă, asta înseamnă că omul singur trebuie să picteze ca să se ajute pe sine. Chiar dacă crede că nu poate picta sau nu are un talent în acest domeniu.

Aveți nevoie de culori: acril sau guaș și o coală de hârtie, de orice dimensiune.

Focusați-vă pe dorința pe care o aveți.

dacă doriți vă puteți crea un anturaj propice.

Puneți-vă intenția de a picta o problemă pe care o aveți și redați-o pe pagină în culori. Nu pictați ceva concret, ci abstract, doar culorile. Veți remarca la final că rezultatul este echivalentul problemei.

Devii singură psihologul tău. Ai pus problema pe foaie, mai departe încearcă să o schimbi cumva spre bine, să o rezolvi, să „îmbunătățești” desenul.

Ia alte culori, exact acelea care ți le comunică intuiția și sufletul.

Starea de bine va ieși din tine neapărat, vei căpăta energie pozitivă, frumoasă și vei remarca imediat cum problema ta devine una rezolvabilă, nu chiar atât de rea, nu achiar atât de strașnică”, ne-a spus Olga percinschi în cadrul interviului acordat pentru EA.md.

Vezi și: O pictoriță de la noi a primit titlul de Ambasadoare a unei fundații internaționale de caritate: „Picturile trebuie să fie personalizate, să vindece”