Despre pictorița Olga Percinschi am aflat acum ceva timp, când lucrările sale s-au bucurat de un mare succes la o celebră expoziție de profil din lume. Moldoveanca este prima din Republica Moldova care deține titlul de doctor în științe în domeniul Art marketing-ului, face picturi personalizate și este consilier în „Art terapie”. Am invitat-o în studioul EA.md pentru a afla mai multe despre tot ce face

Lucrarile Olgăi au fost expuse pe la expoziții mari în Japonia, Statele Unite, în celebrul Muzeu „Louvre” din Franța, în Italia în Parlamentul regiunii Toscana sau în Ungaria la Palatul „Hofburg”. Recent Moldoveanca s-a întors din Italia, unde a participat la concursul internațional „World Directory Exhibition 2018”, organizat de Fundația italiană „Costanza Foundation”.

„Acolo am câștigat medalia cu titlu „Cavalier de onoare” – un trofeu de care sunt foarte onorată. Am primit premiul de la Eugenio Giani – Președintele Parlamentului Toscana, în special pentru colaborarea culturală Moldova-Italia. Câteva dintre lucrările mele deja sunt în patrimoniul Parlamentului Toscana. De asemenea am devenit ambasadoarea a acestei fundații, putând să recomand mai departe talente de la noi care să se promoveze peste hotare, spre exemplu la următoarea expoziție din Coreea. Vom atrage și artiști din România, eu doar voi propune, iar fundația va alege deja pe cei mai buni.”

Referitor la studiile în artă în Republica Moldova, Olga Percinschi spune:

„Avem studii foarte bune în domeniul artei pe tehnică, pe cum se pictează, însă din păcate nimeni nu ne învață cum să ne vindem arta. Acest Art-Marketing se studiază cel mai bine în Europa și America, iar de aceste abilități un artist are mare nevoie. Sugerez tinerilor să pornească totuși studiile la noi acasă, iar apoi să se transfere sau să ia o bursă și să continue peste hotare”, spune pictorița.

din cuvântul metaforă – vis, enigmă, plutire, speranță, lumină – totul ce dă inspirație”, spune Olga despre creația sa. Cum ne ajută culorile, ce efecte are cromoterația și prin ce semne putem primi energie de la o pictură am aflat în detalii de la Olga Percinschi.