Atunci când te îndrăgosteşti, evident, observi că ai anumite lucruri în comun cu partenerul tău. Dar, în timp, îţi poţi da seama, că voi doi sunteţi diferiţi în ceea ce priveşte modul de gândire sau modul de a acţiona în anumite situaţii limită. 

Specialiştii spun că în ceea ce priveşte succesul relaţiei, este important ca ambii parteneri să aibă aceleaşi credinţe pentru a putea supravieţui sub acelaşi acoperiş. În caz contrar, percepţiile pot avea un impact negativ asupra longevităţii unei relaţii. Desigur, atracţia între două persoane opuse poate fi inevitabilă, însă când vine vorba de o relaţie pe termen lung, este important să fii atent la o serie de factori care pot face diferenţa, potrivit clickpentrufemei.ro

pinterest.com

Diferenţele din cauza cărora cei mai mulţi se depart

Credinţa religioasă este întotdeauna un subiect delicat. De cele mai multe ori, partenerii evită să menţioneze acest aspect, de la prima întâlnire, şi uneori acest subiect de discuţie este amânat, în timp. Dacă intenţionezi să ai o relaţie pe termen lung cu partenerul tău şi să întemeiezi o familie alături de el, este important să discutaţi încă de la început despre valorile voastre creştine.

Convingerile politice sunt greu de gestionat, mai ales dacă ambii parteneri sunt dedicaţi acestei zone. Există persoane care se pot enerva atunci când partenerul nu îi apreciază punctul de vedere. De aceea, este important să îţi înţelegi partenerul din acest punct de vedere şi să discutaţi cu calm, de cele mai multe ori, despre pasiunile voastre.

Venituri diferite. Mai multe studii au ajuns la concluzia că finanţele reprezintă subiectul pe baza căruia tot mai multe cupluri au discuţii serioase. În timp, pot apărea mai multe probleme din cauza diferenţelor de câştig, mai ales dacă îţi doreşti să cheltui bani pe lucruri pe care partenerul tău nu şi le poarte permite. Cel mai bine este să discuţi cu partenerul tău despre aceste subiect, încă de la începutul relaţiei.

eva.ro

Stilul de viaţă. În timp pot apărea multe situaţii dificile din cauza stilului de viaţă diferit. De pildă, în timp ce tu eşti încântată de mersul la coafor, iubitul tău îşi poate imagina cum cheltui banii pe acest răsfăţ. Sau poate tu îţi doreşti să ai un moment de linişte, cât timp el îşi doreşte să se distreze. Specialiştii spun că, de fiecare dată, comunicarea poate salva relaţia şi, mai ales, un plan pe care ambii parteneri să îl respecte, de dragul armoniei.