Au toate resursele financiare pentru a crește mulți copii, dar aceste vedete au ales să nu treacă prin această experiență. Odată cu alegerea lor trebuie, din păcate, să suporte și judecata societății care îi cataloghează drept egoiști. 

Desigur, fiecare este liber să facă această alegere. Femeile au dreptul să decidă dacă vor sau nu să fie mame. Un om educat nu va judeca niciodată și nu va condamna alegerea unei femei de a nu fi mamă.

Am selectat câteva femei celebre care au decis să nu facă copii și motivul din spatele deciziei: 

Ashley Judd

În aprilie 2019 actrița i-a spus lui Katie Couric că a fost victima a trei violuri, iar unul dintre aceste episoade a dus la o sarcina încheiată cu un avort. „Violatorul, care este din Kentucky și trăiește în Tennessee, are drepturi de paternitate în Kentucky. Așa că pentru mine a fost important să am acces la avort”, a mărturisit Ashley Judd.

Actrița a scris în volumul sau biografic, „All That Is Bitter and Sweet”, publicat în 2011, că decizia sa de a nu avea copii o reprezintă. „De fapt, am ales să nu am copii, fiindcă eu cred că copiii care sunt deja aici, sunt și ai mei. Nu trebuie să fac copiii mei când există atâția copii orfani și abandonați care au nevoie de dragoste, atenție, timp și îngrijire”, a spus ea.

„Asta am simțit de când aveam cel puțin 18 ani și am avut o dispută pe această tema cu o prietenă din copilărie. Mi-am dat seama că ar fi egoist să ne folosim resursele pentru a face copiii noștri, când acestea și toată energia nu doar că ar ajută copiii deja născuți, dar prin ajutor ar putea transformă lumea într-un loc în care niciun copil să nu se mai nască în sărăcie și abuz”, a adăugat actrița. „Credința mea nu s-a schimbat”, a subliniat această.

Miley Cyrus

Miley Cyrus a declarat de mai multe ori că în acest moment al vieții ei nu își dorește copii. Iată cum a explicat cântăreața alegerea sa:

„Am primit o planetă murdară și refuz să-i ofer așa ceva copilului meu”, declara Miley Cyrus pentru Elle în iulie 2019. „Până când nu voi simți că copilul meu va trăi pe o planetă cu pești în apă, nu voi lasă pe altcineva să se descurce cu asta. Noi (milenialii, n. r.) nu vrem să ne reproducem pentru că știm că Pământul nu poate face față”, a adăugat ea.

Fosta vedetă a postului Disney Channel a spus că Mama Natură este „furioasă”: „Îi facem Pământului același lucru pe care îl facem femeilor. Îl folosim și îl tot folosim și ne așteptăm să producă în continuare. E istovitor. Nu mai poate să producă”, a spus ea.

Sarah Paulson

Actrița americană a explicat în ianuarie 2018 pentru revista Town & Country de ce nu și-a dorit niciodată copii. „Nu vreau   uit la copilul meu și -i spun: Ești cel mai extraordinar lucru care mi s-a întâmplat, dar și clopotul morții… Este egoism, dar cred  termenul egoism are o reputație proastă”, a explicat ea.

Ellen DeGeneres

Vedetă a spus în martie 2015, într-o apariție la emisiunea „Today”, că a avea copii este un angajament pe termen prea lung. „Pare un angajament de care trebuie să te ții. Și nu știu dacă pot – e prea riscant. Și dacă nu-mi place copilul? Dacă nu-i așa drăguț cum doream sau așa de talentat? Îl voi compară cu toți copiii care vin în emisiunea mea, care sunt foarte deștepți și amuzanți”, a mărturisit Ellen DeGeneres.

Distribuie articolul: