Dispui de mai mult timp liber în perioada de izolare și nu știi cum să-ți diversifici rutina zilnică?! A venit momentul pentru răsfățul tău personal – să te axezi doar pe tine și pe necesitățile tale. În cele ce urmează îți sugerăm câteva metode eficiente de îngrijire a tenului la domiciliu, care îți vor asigura o imagine proaspătă și radiantă. 

Fiind prinse cu activități de curățenie prin casă sau dezinfectând mâinile foarte mult, suntem predispuși să afectăm stratul hidrolipidic al pielii. Apar astfel senzații de iritație profundă. Dedică o parte din regimul tău cotidian îngrijirii personale, pentru combaterea și prevenirea acestor probleme dermatologice. Utilizează diverse produse calitative cu efect de lungă durată, pe care le poți găsi într-o varietate largă în magazinul online MAKEUP.

Beneficiile carantinei asupra pielii și a corpului: 

Îngrijirea profundă a mâinilor

Este important ca după spălarea îndelungată și frecventă a mâinilor să oferi o îngrijire suplimentară pielii, pentru a menține nivelul optim de umiditate în celule și a combate deshidratarea țesuturilor afectate.

Conținutul ridicat de alcool din soluțiile dezinfectante afectează în mod direct stratul superior al epidermei. Pielea posedă un pH mediu acid, cu valori cuprinse între 4,7 și 5,75, iar dacă utilizezi  produse de curățare cu pH alcalin, structura țesuturilor și bariera naturală a stratului superior are de suferit, de aceea este recomandat să aplici cât mai frecvent creme nutritive și măști hidratante.

În timp ce aplici crema, realizează un masaj ușor al mâinilor, pentru stimularea microcirculației la nivelul epidermei. Exfoliază pielea o singură dată pe săptămână, iar după aplică o mască densă sau o cantitate moderată de ulei de măsline și plasează mâinile într-o pereche de mănuși de bumbac timp de 15 minute, pentru a stimula penetrarea elementelor nutritive în țesuturi. Sunt recomandate în mod special produsele ce au la bază extract de aloe vera și colagen.

Îngrijirea tenului

Nu trebuie să exagerăm la capitolul curățarea tenului, dar trebuie să optăm pentru o îngrijire echilibrată.  Este firesc ca ritualul matinal să includă doar spălatul feței cu apă caldă sau utilizarea unei loțiuni tonice – însă acest lucru nu este și suficient. Scopul curățării nu constă doar în revigorare, dar și în accelerarea circulația sangvine, înlăturarea celulelor moarte și echilibrarea excesul de sebum, pregătind astfel pielea pentru procesul ulterior de îngrijire. Spuma blândă sau laptele cosmetic sunt perfecte pentru prima etapă de hidratare. 

Este recomandată aplicarea peelingurilor delicate și enzimatice de maxim 2 ori pe lună. Optați pentru scruburile cu cea mai blândă bază abrazivă, pentru a nu accelera procesul de cheratinizare a celulelor, ce duce la obținerea unui aspect dur și ferm al pielii.

Hidratarea tenului este un proces indispensabil indiferent de sezon și tipul pielii, dacă stai în casă sau duci un mod activ de  viață. Pe timp de izolare alege produsele cu textură ușoară sau pe bază de gel. Odată cu aplicarea cremei realizează un masaj timp de 5 minute, pentru stimulare circulației sângelui și penetrarea sustanțelor utile în cele mai profunde straturi ale epidermei.  Oferă o îngrijire specială pielii sensibile din jurul ochilor prin aplicare serurilor intensive. Acestea vor reduce din vizibilitatea ridurilor și vor diminua starea de oboseală. Înainte de somn aplică o mască de țesut pentru un efect calmant și revigorant. Iar dimineața  poți recurge la diverse patch-uri sub ochi, pentru un ten proaspăt și plin de vitalitate!

Îngrijirea corpului

Transformă procesul zilnic de îngrijire a corpului într-un ritual relaxant. Poți organiza o procedură SPA la domiciliu! 

Pentru  a lupta împotriva stărilor tensionate și a stresului constant, este important să te detașezi de toate emoțiile negative și să te lași învăluită de atmosfera relaxantă. Realizează o baie cu spumă și bile efervescente, care în contact cu apa se vor dizolvă și  vor emana o aromă specială. După procesul de curățare realizează un peeling corporal și aplică un ulei parfumat pe toată suprafața corpului. În acest mod vei combate exfolierea epidermei și vei uniformiza tonul pielii. Aprinde diverse lumânări aromatice în odaie și citește o carte captivantă.

Nota Bene! Nu uita să consumi zilnic o cantitate suficientă de apă, produse bogate în vitamine și să respecți un regim echilibrat de somn.

P