Există femei la care te uiți într-un mod special, deoarece, în ciuda vârstei lor, ele arată întotdeauna bine îngrijite. Au pielea perfectă, de parcă nici nu ar fi auzit de acnee. Părul este întotdeauna perfect aranjat și machiajul arată natural și cu gust, mâinile și picioarele – mereu cu manichiură și pedichiură. Care este secretul acestor doamne?

Asigurați-vă că vă demachiați fața înainte de culcare

În ciuda vârstei, ar trebui să vă îndepărtați cu siguranță machiajul înainte de a merge la culcare. Chiar dacă ați folosit pudră ușoară și rimel. Îndepărtând resturile de „vopsea” de pe față, scapi de consecințele unei astfel de „lene”, și anume acnee, piele palidă. Pentru ca pielea să fie tânără și frumoasă, este necesar să o hidratezi constant. Îngrijirea pielii feței trebuie selectată numai în funcție de starea acesteia, dar asigurați-vă că aveți o cremă hidratantă în arsenalul cosmetic – un lichid sau un ser. Cu ajutorul lor puteți obține o piele strălucitoare și elastică, precum și pentru a netezi ridurile superficiale.

Sprâncene naturale și îngrijite

Nu există o singură regulă cu privire la forma și culoarea sprâncenelor. Acest lucru este individual și este selectat ținând cont de caracteristicile feței tale. Cu toate acestea, sprâncenele ar trebui să arate întotdeauna naturale, să fie bine smulse. Dacă sprâncenele tale sunt rare și slab vizibile, atunci utilizarea mijloacelor pentru creșterea sprâncenelor și colorarea ușoară poate corecta situația. Din nou, aveți grijă să nu exagerați cu colorarea. Cel mai bun lucru este să vizitezi un specialist care să poată alege forma și culoarea sprâncenelor tale care sunt ideale pentru fața ta.

Îngrijirea orală și a buzelor

Dinții curățați frumoși, respirația plăcută, buzele hidratate și bine îngrijite îți fac zâmbetul mai frumos și mai atractiv, pari mai tânăr/ă.

Manichiură și pedichiură

Unghiile de la maini și unghiile de la picioare trebuie întotdeauna tăiate și curățate cu grijă. Un aspect foarte nefiresc și vulgar arată unghiile extinse prea lungi de culori strălucitoare. Este posibil ca unghiile să nu fie vopsite deloc, principalul lucru este că sunt îngrijite, de aceeași lungime.

Coafura care ți se potrivește

Pare atât de natural încât este ciudat să vorbești despre astfel de lucruri, dar multe femei nu își iau în seamă coafura. Nici o ținută elegantă nu poate salva părul neîngrijit. O coafură este ceea ce îți completează aspectul, buclele reci într-un costum sport, de exemplu, vor arăta ciudat. Înscrieți-vă la un coafor bun și alegeți o tunsoare care nu necesită un stil complicat și care vă va potrivi perfect.

Există o diferență semnificativă între o femeie frumoasă și îngrijită. La urma urmei, frumusețea este un dar de la Dumnezeu, iar îngrijirea este o muncă de zi cu zi. Nu toată lumea se poate naște cu o frumusețe rară, dar orice femeie poate deveni îngrijită, dacă își dorește!

Selecție: Nicoleta Bessarabova, stagiară