Anna Smolnițchi a lansat un colind pe canalul ei de YouTube – Nașterea Mea. Vloggerița cântă împreună cu alte trei mămici, ca să le ureze tuturor oamenilor un Crăciun binecuvântat, dar și ca să le transmită mesajul că femeile și bebelușii au nevoie de nașteri blânde, cu respect din partea tuturor participanților la acest proces. 

Colindul „Maria se preumbla” , susține Anna, reflectă foarte bine condițiile de care are nevoie o femeie ca să nască ușor: liniște, căldură, semiîntuneric.

Mămicile care interpretează colindul nu au fost alese la întâmplare. Tatiana, Maria și Sabina s-au încumetat să spargă toate stereotipurile, au făcut abstracție de toate preconcepțiile legate de naștere, ca să își aducă pe lume copiii în ritmul lor, așa cum au visat. Acestea sunt convinse că nașterea e la fel de naturală precum respirația și că decurge firesc atunci când mama se eliberează de blocajele psihologice, se informează corect, își ascultă corpul și se pregătește temeinic pentru naștere.

„Cele trei mămici au născut, la fel ca Maica Maria, despre care e colindul, neasistate de medici. Au născut acasă. Ele nu susțin că fiecare femeie trebuie să nască acasă, însă speră că nașterea la maternitate va deveni, într-o bună zi, asemănătoare cu cea de la domiciliu. Aceasta este și speranța mea. Ce presupune o naștere ca acasă? Intimitate, poziția comodă de naștere, aleasă de mamă, trăirea travaliului în ritmul femeii și al bebelușului, tăierea cordonului ombilical după ce încetează să pulseze, expulzia în mod natural a placentei și desfășurarea nașterii cu ajutorul hormonilor, nu a medicamentelor”, povestește Anna Smolnițchi.

Amintim că Anna Smolnichi este unicul vlogger de la noi, care abordează tema nașterii pe canalul său de youtube.

Citește și: Anna Smolnițchi: nașterea, rolul de părinte și traumele din copilărie: „Înainte să concepem copii este important să rezolvăm tot ceea ce ne-a durut în copilărie”

Distribuie articolul: