De sărbători suntem tentați să gustăm din toate și de multe ori acest lucru ne dăunează. Știm deja că bucatele noastre tradiționale sunt delicioase, dar nu foarte sănătoase. Băuturile alcoolice la fel nu lipsesc de pe masa de sărbători și știți ce se poate întâmpla în caz de exces. 

Anul acesta venim la voi cu niște sugestii mai sănătoase de la jurnalista și vloggerița Anna Smolnițchi, pentru masa de Crăciun. De exemplu un izvar fără alcool din care să pot gusta și copiii și un strudel ușor de făcut și sănătos.

Izvar fără alcool 

Ingrediente:

– suc de struguri sau struguri negri
– portocale
– pere/ mere/gutui
– scorțișoară

Mod de preparare

Încălzim sucul de poamă. Adăugăm feliile de portocala, bețișoarele de scorțișoară, la foc mic. Punem feliile de pere/mere/gutui.

Servim cu plăcere vinul fiert, fără vin!

Strudel cu fructe

Ingrediente:

O foaie de lavaș
250 g mere feliate
50 g miere
100 g magiun de caise sau de măr (eu am folosit sos de mere fără zahăr)
Scorțișoară , cât mai multă (dacă vă place)
Stafide
Nuci grecești
Unt (eu am folosit unt din nuci caju)
Ulei de cocos (l-am folosit în loc de ou)

Mod de preparare:

1. Punem pe tigaie untul, îl topim, adăugăm merele, magiunul, mierea, scorțișoara. Lăsăm în tigaie pentru 5-7 minute.
2. Ungem lavașul cu ulei de cocos (sau ou bătut cu ulei).
3. Punem umplutura din tigaie. Facem o ruladă (după rețeta originală, s-au folosit două foi). Eu am folosit una, așa a ieșit foarte finuț.
4. Punem ștrudelul în cuptor pentru doar 10-15 minute, la 190°

Îl puteți servi călduț cu înghețată 🍦

Poftă bună și aveți grijă să nu exagerați!

Distribuie articolul: