Această rețetă se prepară rapid și conține ingrediente simple. Iată ce ai de făcut.

Ingrediente

  • 100 gr paste
  • 100 gr porumb
  • 50 gr unt
  • 4 caței de usturoi
  • 150 gr ton
  • 1 lămâie
  • piper alb
  • 4-5 frunze de busuioc

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

După ce pastele s-au fiert, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.

Între timp, usturoiul se călește în unt, cu puțin piper. Se calește puțin, cât să se înmoaie și să se aromatizeze untul. Adaugăm apoi porumbul și lăsăm la foc iute 2-3 minute, amestecând din cand în cand. Urmează pastele fierte și tonul. Se amestecă bine și se iau de pe foc.

Servește pastele calde, condimentate cu piper alb și stropite cu zeamă de lamâie.