Astăzi vă propunem un sos cremos și aromat, îmbogățit cu frunze verzi pline de antioxidanți, vitamine și minerale, pentru pastele preferate. Se prepară ușor cu ajutorul unui blender.

Ingrediente:

  • Un avocado copt
  • 30 g frunze de kale
  • 30 g pătrunjel
  • 30 g baby spanac
  • 10 g coriandru
  • 3 căței de usturoi
  • 150 ml lapte vegetal
  • 2 lingurițe drojdie inactiva
  • O linguriță de oregano uscat
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Sare și piper, după gust

Preparare:

Pentru început, spală toate verdețurile și lasă-le la scurs pentru jumătate de ora, într-o sită. Între timp, pune pe arăgaz o oală cu apă pentru paste, curăță usturoiul, scoate miezul de avocado și stoarce sucul unei lămâi.

Când apa fierbe, pune pastele în oală, apoi adaugă și frunzele de kale. Lasă-le în apă clocotită timp de 2-3 minute, apoi transferă-le în vasul unui blender. Peste ele, adaugă toate celelalte ingrediente și mixează până când obții un mix omogen. Încinge o tigaie, adaugă o linguriță de ulei de măsline, apoi sosul verde proaspăt mixat. Lasă-l să se încălzească, amestecând constant.

Când pastele sunt fierte, adaugă-le și pe ele în tigaie și mai ține totul la foc mic timp de câteva minute. Servește pastele calde, cu puțin parmezan proaspăt răzuit deasupra!

P.S.: Acest sos cremos și consistent se potrivește cel mai bine cu paste scurte, precum penne sau fusilli. Îl poți mânca și alături de paste fără gluten, din năut sau alte legume. Vei obține același gust delicios de fiecare dată!

Citește și: De post: Quiche cu broccoli, ciuperci și batat. Rețeta de tartă cu legume, fără aluat (Video)

Sursa: andreearaicu.ro

Foto: Tiki.vn

Distribuie articolul: