Odată ce Terra ne dă semne clare că resursele din care trăim, ne alimentăm, îmbrăcăm și care ne ușurează efectiv viața, nu sunt veșnice, tot mai multe persoane aleg să ducă un mod de viață sustenabil, prietenos mediului. Pasionații de modă, de exemplu, devin adepții slow fashion- conceptul care ne îndeamnă să alegem conștient și durabil atunci când vine vorba de garderoba noastră. Interpretul Pasha Parfeni, care este recunoscut pentru stilul său unic, a dezvăluit că ideea de a trăi mai ecologic nu-i este deloc străină.

Citește și: Activista pentru mediu, Greta Thunberg, așa cum nu am mai văzut-o, pe coperta Vogue (Foto)

Artistul a demonstrat într-o postare de pe rețele că a fi la modă și a arăta bine nu înseamnă a cheltui sume mari pe articole de calitate sau brand (deși anume în magazinele ce comercializează haine SH pot fi găsite comori de la brandurile de top, în formă de haine sau accesorii, la prețuri minime😉 ):

„Nu știu cum voi, dar eu niciodată nu mă rușinam să cumpăr haine de la Second-hand. Iată și cămașă aceasta cred că costă acei 50 lei cheltuiți pe ea

Pentru aceasta sunt cel puțin 3 motive:

1. Motive ecologice. Le dai lucrurilor a doua viață, fără să fie cheltuite materiale noi, munca oamenilor și multe alte resurse.

2. Calitate + exclusivitate. Fiecare iubitor de Second știe că aici poți găsi comori dacă ai noroc: lucruri calitative și exclusive.

3. Economie. 50 lei pe o cămașă. Isn’t it nice? (n.r. trad. – Nu-i așa că e drăguț?)”

Internauții și-au exprimat  admirația pentru Pasha Parfeni, iar noi îi susținem alegerea de a oferi a doua șansă hainelor, mai ales că acestea îi vin mai mult decât bine 😉 .

O altă vedetă de la noi este cea care nu doar găsește articole faine în departamentul SH, ci creează ținute originale cu ele, este nimeni alta decât prezentatoarea Lilu Ojovan.

Citește și: Lilu recomandă 9 lucruri demne de știut atunci când mergi la piețe second hand