Primește zilnic mesaje despre piețele second-hand și e mereu întrebată cum reușește să găsească ținute atât de stilate la mâna a doua. Lilu Ojovan a decis să facă un live unde a povestit de unde își procură haine, la care second-uri din țară merită să ne ducem, dar și ce să nu faci niciodată când ești la o astfel de piață. 

A descoperit piețele second cu bunica

„Am mers pentru prima dată la o piață send hand cu bunica. te atunci eu mergeam cu ea la piață, vindea fructe sau alte chestii și piețele de haine vechi erau un rai. Secondurile din Chișinău sunt foarte multe acum și în ultima vreme foarte scumpe. Cu 10 ani în urmă, eu găseam chestii foarte ieftine la piața de la Flacăra și Ciocana, spre exemplu. La Ciocana nu a fost mai bine de 4 ani, deoarece prețurile sunt foarte exagerate acolo. La Flacăra la fel este scump, însă dacă îți place să răscolești și ai răbdare poți găsi lucruri foarte faine. Căutatul în cutii este un lucru foarte anevoios, dar uneori se merită, poți găsi ceva drăguț și ieftin”, recomandă Lilu.

Locurile din Chișinău unde merită să cauți

„În ultima vreme merg la piața de la Botanica, sunt acolo câteva mese și de acolo iau multe rochii faine sau bluze la 50 lei. Îmi este dor de vremurile când mergeam la piața feroviară. La piața aia de vechituri găseam multe lucruri și mă simțeam foarte împlinită din punct de vedere emoțional, pentru că ajutam unii oameni cumpărând de la ei diferite chestii. Recomand piețele second din orașele mici”, mai spune prezentatoarea.

Recomandări de care să ții cont când mergi la second:

  • Uneori este cazul să le „aranjați” prețurile la vânzători, pentru că nu se combina cu ceea ce este pe piață.
  • Mergeți prin secondurile din raioanele voastre, la piețele din raioane se găsesc lucruri cu mult mai ieftine decât în oraș.
  • Când mergeți la piață încercați să nu vă gătiți prea tare și asta pentru că vânzătorii au început să-și facă un ochi estetic, se pricep la asta și ridică prețurile instant.
  • Niciodată nu vă arătați încântate de o piesă.
  • Încercați să vă târguiți.
  • Nu dați banii din prima! Dacă vă place ceva nu luați imediat, mai uitați-vă, mai mergeți prin toată piața și s-ar putea să găsiți și să vă luați 2-3 piese de banii aceștia.
  • Să aveți pungi cu voi, pentru că mulți vânzători nu au pungi.
  • Aveți grijă pe ce cheltuiți banii și cumpărături plăcute dacă mergeți la second!