Vara, firul de păr are nevoie de îngrijire mai mult ca niciodată, pentru că este ars de razele soarelui. Mai mult chiar, atunci când firul de păr este supus la un climat uscat sau/și la căldură, la apă cu clor sau la un proces de îndreptare chimică, părul se rupe și poate avea un aspect uscat și nesănătos. Pentru a ajuta părul să-și mențină fermitatea și sănătatea, apelează la remedii naturiste, cum sunt uleiurile naturale.

Foto: doc.ro

Aici găsești o listă cu cele mai bune uleiuri pentru părul tău: 

Uleiul de cocos, pentru păr uscat

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași Omega-3 și vitamina E, nutrienți cunoscuți pentru proprietatea lor de a oferi strălucire părului și de a menține sănătatea scalpului.

Mod de folosire:

Pentru un păr aspru și creț, poți folosi o cantitate redusă, în calitate de balsam, iar astfel eviți să dai părului un aspect uleios.

Pentru un păr normal, încălzește uleiul între palme și aplică, apoi, direct pe firul de păr. Lasă-l să acționeze cât dorești, chiar și peste noapte, după care spală părul în mod normal, cu șampon și balsam, de două ori dacă este nevoie, pentru a elimina tot uleiul din păr.

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este cunoscut pentru grăsimile și mineralele sale, esențiale pentru un păr puternic și sănătos. Acizii grași pot ajuta la repararea părului uscat și deteriorat, iar biotina, prezentă în fructul de  avocado, poate întări firul de păr.

Mod de folosire:

Tratament se face cu ulei de avocado călduț. Uleiul se pune într-un recipient de sticlă și se lasă pentru câteva minute scufundat în apă caldă. Aplică-l, apoi, pe părul proaspăt spălat. Lăsă să acționeze 20 de minute, după care clătește.

 Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr: este bogat în acizi grași Omega-9, vitamina E și proteine, care pot întări firul de păr și conferi strălucire. Având efecte emoliente, uleiul de migdale protejează și hidratează părul.

Mod de folosire:

Poți amesteca uleiul de migdale cu alte uleiuri, cum ar fi cel de cocos, pentru a-ți face o mască, sau îl poți aplica direct pe păr, cu precădere la vârfuri.

 Atenție! Este de evitat folosirea uleiului de migdale pentru persoanele alergice la nuci.

Uleiul de Jojoba

Bogat în vitaminele A, B, C, E și minerale precum zinc și cupru, uleiul de Jojoba este ideal pentru firul de păr, în special pentru cel uscat, deteriorat și cu mătreață. Este un hidratant excelent, întrucât pătrunde profund în foliculul firului de păr și acționează din interior spre exterior.

Mod de folosire:

Îl poți aplica pe scalp, înainte de a-ți spăla părul, lăsându-l să acționeze timp de 30 de minute sau chiar peste noapte. Poți să-l folosești și după șampoane, direct pe vârfuri, însă, într-o cantitate extrem de mică, evitând rădăcinile.

Foto: roxanab.ro


Sursa: peroz.ro 

Distribuie articolul: