PARMEZAN DE DOVLECEI ALB este un preparat ușor și foarte gustos. În această rețetă dovleceii sunt adăugați cruzi, rezultând o preparare ușoară fără adăugare de grăsimi. 

Dovleceii sunt legume de sezon, așa că, orice rețetă în acest sens e binevenită.

INGREDIENTE
5 dovlecei medii;
200 g brânză sau mozzarella;
Brânza rasă după gust;
200 g șuncă fiartă;
Ulei de măsline extra virgin;
Sare;
Piper.

Mod de preparare:

Spălați, tăiați dovleceii și tăiați-i felii subțiri pe lungime;
Se toarnă un strop de ulei de măsline extravirgin în vasul, se aranjează un prim strat de dovlecei, se aranjează felii subțiri de brânză, felii de șuncă fiartă, sare, piper, brânză rasă și se condimentează cu un strop de ulei;
Acoperiți totul cu un alt strat de dovlecel;
Se procedează în straturi până când ingredientele sunt terminate;
Terminați cu un strat de felii de brânză, brânză rasă și puțin ulei;
Acoperiți vasul cu o foaie de folie de aluminiu;
Se coace la cuptor (preîncălzit la 200 de grade) pentru aproximativ 1 oră, se îndepărtează folia de aluminiu în ultimele 10 minute și se rumenește;
Se lasă să se odihnească câteva minute înainte de servire;

Gustați parmigiana de dovlecei albi în vas fierbinte sau caldă. Este chiar fantastic!

 

Distribuie articolul: