Grupul de inițiativă „Părinți Solidari” a inițiat o petiție prin care solicită autorităților alocarea resurselor financiare pentru reparația terenurilor de joacă din grădinițele capitalei. Un alt scop al petiției „Părinți pentru terenuri de joacă sigure” este de a forma un grup de persoane care să fie responsabil de evaluarea stării terenurilor de joacă, dar și estimarea costurilor pentru renovarea acestora. 

La momentul actual, majoritatea instituțiilor de învățământ preșcolar nu sunt dotate cu terenuri de joacă sigure și renovate. Din acest motiv, a fost lansată petiția colectivă, prin intermediul căreia se solicită: Includerea de urgență în proiectul de buget pentru anul 2021 a unei prime tranșe de 40 de milioane lei destinate renovării terenurilor de joacă din instituțiile de învățământ preșcolar din mun. Chișinău. Cea de-a două cerință presupune instituționalizarea unui grup de lucru, care să aibă drept misiune evaluarea stării terenurilor de joacă.

„Terenurile de joacă nu au fost reparate de la construcția lor. Mai mult ca atât, nu au fost întreprinse măsuri care să evalueze gradul de pericol pe care acestea îl au asupra copiilor și astfel, punem în pericol viața și sănătatea copiilor în fiecare zi”, a menționat Elena Nofit.

Petiția a fost lansată la inițiativa Asociației Obștești „Părinți Solidari”, aceasta poate fi semnată aici.