„Vrem să învățăm la școală”. Acesta este genericul unui protest anunțat pentru astăzi, 5 martie, în fața Parlamentului, de grupul de inițiativă „Părinți Solidari”. Părinții vor ieși în stradă pentru a cere renunțarea la studiile online și revenirea copiilor la școală.

„Se organizează un protest pentru redeschiderea instituțiilor școlare. Pentru dreptul la învățătură la școală, cu prezență fizică. Suntem împotriva lecțiilor online! Copiii la școală – părinții la lucru!”, se scrie în descrierea evenimentului, lansat pe Facebook.

Până la ora publicării știrii, aproape 80 de persoane și-au confirmat prezența, iar peste 250 s-au arătat interesate să participe.

Amintim că, din 1 martie, instituțiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior își desfășoară procesul de studii în regim online.

Nemulțumiți de această decizie a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), sute de părinți au semnat o petiție, în care acuză autoritățile că nu au întreprins toate măsurile pentru a asigura un proces de studii calitativ, desfășurat la distanță. Iar un birou de avocați a contestat decizia CNESP în instanța de judecată, menționând că aceasta ar fi ilegală și abuzivă.

Sursa: AGORA
Foto simbol: Declic