Mai mulți absolvenți de liceu cer anularea examenelor de bacalaureat din acest an. În mediul online a fost lansată o petiție care, până la acest moment, a fost semnată de aproape 8.600 de persoane, scrie Agora

„Încercăm să ne adaptam la această criză a umanității, catastrofă a lumii și solicităm anularea examenelor de bacalaureat anul 2021, nu din motiv că ne temem, dar pentru că nu suntem mulțumiți de rezultatele noastre pe timp de pandemie. Am muncit 12 ani nu pentru a da testul în sesiune repetată”, se arată în petiția care conține mai multe greșeli gramaticale.

Inițiatorii petiției speră să ajungă la 10 mii de semnături, astfel încât aceasta să fie examinată de Comisia parlamentară de profil.

În februarie 2021, șefa interimară de la Educație, Lilia Pogolșa, a spus că examenele de bacalaureat se vor petrece în acest an. A menționat însă că testele ar urma să fie ajustate, ținând cont de faptul că „elevii au trecut printr-o perioadă foarte grea”.

Amintim că sesiunea de BAC din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19. Propunerea Guvernului a fost susținută atunci de majoritatea deputaților.

Sursă: Agora