Elevii din IP Liceul Columna își doresc să petreacă orele în clase, nu online. Aceștia vin cu un mesaj pentru autorități și promit să păstreze cu strictețe măsurile de protecție. Totodată, peste 1500 de părinți au semnat deja o petiție în care cer CNESP ca elevii să meargă la școală.

„Columnașii vor la ore! Zis și făcut. Noi vrem ore în format fizic, vrem să fim organizați de profesori în clase, și nu on-line. Elevii IP liceul Columna își anunță dorința de a face ore în incinta liceului, recunoscând că au respectat strict măsurile de protecție vizavi de pandemia răspândită în întreaga lume. Responsabilii Columnași, își asumă străduința de a avea mare grijă de sănătatea lor și a celor din jur, luând asupra lor câteva promisiuni: „Noi promitem să fim responsabili în fața societății, să avem grijă unul de celălalt, să fim ochi și urechi la cerințele impuse de conducere”, este mesajul transmis de elevi.

Potrivit AGORA.md, peste 1500 de  părinți, nemulțumiți de decizia CNESP, au semnat o petiție online pentru ca elevii să meargă la școală de la 1 martie. Potrivit autorilor petiției, autoritățile nu au întreprins acțiunile necesare pentru a asigura condițiile necesare realizării unui proces calitativ și accesibil de învățământ la distanță. Astfel, în document este indicat sunt semnalate mai multe obiecții.

Semnatarii susțin că elevii nu au fost asigurați cu echipamente, care le-ar permite accesul calitativ la învățământul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un număr mare de familii.

De asemenea, în petiție este indicat faptul că profesorii au fost asigurați doar parțial cu tehnică de calcul pentru a putea organiza învățământul la distanță.

Totodată, părinții se declară indignați de faptul că în timp ce școlile urmează a fi închise, rămân deschise bisericile, localurile de alimentație publică, barurile, piețele și alte locuri publice.

Petiția este adresată președintelui CNESP, prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi și avocatului copilului Maia Bănărescu.

AGORA precizează că pe 16 februarie CNESP a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv. Aceasta din cauza agravării situației pandemice. Astfel, școlile sistează activitatea cu prezență fizică a copiilor, iar angajatorii vor modifica programul de lucru pentru muncitori. Majoritatea vor munci la distanță. La fel, persoanele care intră în R. Moldova trebuie să prezinte test negativ la COVID-19.

Distribuie articolul: