Vrei să mănânci un deșert care îți va aduce aminte de copilărie? Atunci trebuie să înveți să îți faci papanași! Dacă vrei să mănânci un deșert delicios, cremos și aromat, îți recomandăm această rețetă. Pentru dulceață, ar fi bine să spargi tiparele și să optezi pentru diverse arome, nu doar cea de vișine.

Rețeta papanași cu smântână și dulceață este potrivită pentru o seară cu familia. Sau cu prietenii, de ce nu!

Ingrediente:

  • 250 g brânză de vaci
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • 1 ulei pentru prăjit
  • 300 ml smântână
  • 1 ceașcă gem (orice aromă)

Preparare:

Se bate oul într-un castron. Se adaugă peste el bicarbonat de sodiu stins înainte cu o linguriță de oțet.

Se adaugă brânză de vaci și se amestecă bine de tot. Se adaugă făină treptat, până se încorporează toată cantitate. Amestecă bine cu mâna.

După ce ai obținut acest aluat simplu de făcut, modelează gogoșile cu mâna. Fă o gaură la mijloc cu ajutorul unui păhărel mai mic.

Trebuie să ai același număr de gogoși și același număr de bile de aluat.

Prăjește fiecare gogoașă și fiecare bilă de aluat în ulei încins. După ce s-au rumenit și arătă aurii, scoate-le și pune-le la scurs de ulei pe șervețele de bucătărie.

După ce s-au mai scurs, se pune câte o gogoașă pe farfurie, se adaugă smântână și dulceață. Se pune bila de gogoașă în gaură și se presară cu zahăr pudră.

Papanașii se pot servi și cu fructe proaspete sau fructe confiate, puse pe farfurie.

Poftă bună!

Sursa: ciao.ro

Vezi și: Salată caldă cu ciuperci și ficăței, în vin alb. Este savuroasă, ușoară și plină de vitamine!

Distribuie articolul: