Servit ca fel principal de sine stătător sau ca garnitură pentru un preparat cu carne, orezul chinezesc cu ou şi şuncă este un real deliciu. Dacă iubeşti mâncărurile cu sos, atunci este perfect pentru a sta lângă o vită cu legume şi bambus sau un pui chinezesc picant. Totul gătit, desigur, în stil asiatic. Desigur, poţi începe cu reţeta de orez, oferită de clickpoftabună.ro.

Ingrediente:

  • 100 g orez prefiert
  • 2 ouă
  • 100 g şuncă
  • 30 g unt
  • sare şi piper

Citește și: Tartă de orez cu fructe uscate și aromă de portocală. Desertul perfect pentru weekend

Preparare:

Punem la fiert apă cu sare şi adaugăm orezul. Îl ținem pe foc timp pe 15 minute, după care îl lăsăm la scurs într-o strecurătoare. Între timp, batem oulăle bine, adaugăm sare, piper. Şunca se taie bucăţele.

Într-o tigaie, punem untul la încins şi adaugăm şunca. După ce se căleşte puţin, se pun ouăle bătute. Când este gata, se mărunţeşte totul direct în tigaie, după care se adaugă orezul fiert şi se amestecă bine. Se serveşte cald, ca preparat principal sau ca garnitură.

Să aveți poftă!

Sursa: Clickpoftabună

Vezi și: Mini-tarte cu brânză și mazăre. Gustare rapidă pentru oaspeți „nepoftiți”

Distribuie articolul: