Îți dorești pentru copilul tău o școală în care să obțină abilități în toate domeniile de dezvoltare, să aibă profesori calificați din diferite țări, dar și șansa de admitere la universități de top din întreaga lume? Dacă ai răspuns „da”, să știi că o asemenea instituție de învățământ există în țara noastră – Şcoala Internaţională Heritage.

Heritage este alegerea potrivită pentru copilul tău și mai jos sunt cel puțin 10 motive: 

1. Singura Școală Cambridge din țară

Heritage este prima şi singura şcoală din Republica Moldova care a obţinut statutul de Şcoală Cambridge. Ce oportunități oferă elevilor acest titlu? Diplomele/calificările absolvenților Heritage sunt recunoscute la nivel global, respectiv absolvenții au posibilitatea să se înscrie la orice universitate de renume din întreaga lume. 2. Curriculum unic, acreditat la nivel internațional

Elevii de la Heritage studiază conform unui curriculum mixt (național și internațional), care combină reușit programul oferit de Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova cu International Primary Curriculum (IPC) în clasele primare și cu instruirea Cambridge Assessment International Education în clasele mai mari. Important! La Heritage acest program este disponibil pentru toți elevii, indiferent de țara din care vin sau de limba de predare.

3. Studierea limbii engleze la nivel avansat 

Elevii Heritage studiază  în limba maternă (română/rusă) şi engleză (pregătire intensivă). Copiii sunt împărțiți în clase în funcție de nivelul de cunoaștere a limbii engleze. Periodic elevii sunt supuși unor testări care le evaluează capacitățile, iar în caz de necesitate li se oferă suport individual sau de grup. Copiii care nu au studiat engleza anterior beneficiază de un program intensiv, până când ating nivelul necesar.

Anumite discipline, precum geografia, istoria, arte plastice, educația fizică, STEM, sunt predate în engleză de profesori pregătiți în domeniu. O dată pe săptămână, elevii studiază matematica în limba engleză („funny maths”), conform programului Cambridge International.

4. Locuri de frunte la concursuri naționale și internaționale 

Profesorii Heritage investesc constant în pregătirea elevilor pentru concursuri. În anul de studii 2017-2018 elevii au reușit să ocupe locuri de frunte la Olimpiada municipală și republicană de Limbă Engleză, la concursul internațional „Cangurul Matematic”, la olimpiadele de Istorie, Limbă și Literatură Română, Limbă și Literatură Rusă, Șah etc.

În martie Școala Internațională Heritage a organizat și a găzduit Runda Regională a competiţiei academice internaționale „World Scholar’s Cup”, care a întrunit elevi din 22 de școli din țară. Echipa Heritage care s-a calificat a participat la Runda Globală „World Scholar’s Cup” în Spania, alături de peste 12 000 de elevi din 57 de țări. Spiritul de competitivitate, agerimea minții și nivelul avansat de engleză le-au asigurat elevilor o medalie de aur și patru – de argint.

5. Examene Cambridge International 

Elevii, limba maternă a cărora este româna sau rusa, susțin examenele naționale în clasele a IV-a și a IX-a. Concomitent, în clasa a V-a ei pot susține Cambridge Primary Checkpoint (examen opțional la disciplinele: matematică, științe și limba engleză ca limbă secundară), iar în clasa a VIII-a – examenul Cambridge Lower Secondary Checkpoint la aceleași discipline. Dacă a întrunit toate criteriile de absolvire, elevul primește International General Certificate of Secondary Education – diplomă recunoscută la nivel internațional. Toate examenele Cambridge International sunt susținute la Heritage, școala fiind aprobată în calitate de centru pentru examinare.

6. Cadre didactice cu certificare Cambridge

Toți pedagogii Heritage dețin certificate Cambridge, recunoscute internațional, care demonstrează nivelul avansat de cunoaștere a limbii engleze. În prezent, la Heritage activează opt profesori din SUA, Canada, Marea Britanie, Europa și Asia, care au cursuri în clasele cu limbile de predare română și rusă, ajutându-i pe elevi să-și îmbunătățească nivelul de înțelegere, vorbire și scriere în limba engleză. Deoarece la Heritage educația este centrată pe elev, clasele sunt formate din 22 de elevi, astfel fiecare copil are parte de o abordare individuală și de atenția necesară la lecție.

Profesorii beneficiază constant de diverse traininguri oferite de facilitatori internaționali: introducere în Curriculumul IPC; metode inovative de predare; utilizarea tehnologiilor în scop educațional etc.

7. Dotări moderne și tehnologii avansate

Sălile de clasă sunt dotate cu table interactive şi sisteme de proiecţie, cu laptopuri şi tablete. Elevii au acces la laboratoare echipate cu utilaj de ultimă generație (de Chimie, Fizică și Științe ale naturii), săli de calculatoare, săli de limbi străine, sală de muzică, studio artistic, bibliotecă, sală de sport, piscină de înot, sală de coregrafie, spațiu de recreare cu teren de joc, laborator de robotică (LEGO Education).

Fiecare elev deține un cont personal pe o platformă mobilă, care îi permite să citească anumite cărți, în funcție de nivelul de cunoaștere a limbilor, să învețe limba engleză. Prin intermediul aceleiași aplicații, părinții și profesorii pot urmări progresul elevului. În ce privește telefoanele mobile, acestea sunt interzise în timpul lecțiilor.

8. Pregătirea temelor pentru acasă – activitate gratuită 

După încheierea programului academic, elevii își fac temele pentru acasă în cadrul școlii, timp în care sunt sunt supravegheați de profesori și pot solicita ajutorul acestora. Pentru această activitate extracurriculară nu sunt percepute taxe suplimentare.

9. Cluburi extracurriculare pe placul elevilor

La Heritage dezvoltarea armonioasă a elevilor înseamnă nu doar performanță academică, dar și încurajarea unor hobby-uri, descoperirea/alegerea unei vocații. Elevii își aleg cluburile pe care vor să le frecventeze (în mod gratuit), atât de importante în procesul de studii:

  • Educaționale (limbi străine, matematică, robotică, oratorie, club de lectură, STEM).
  • Activități artistice și creative (arte/design, meșteșuguri, canto, club de artă dramatică, dans, tobe etc.).
  • Cluburi sportive (volei, baschet, fotbal, badminton, tenis de masă, înot, gimnastică, șah).

10. Comunicare eficientă cu părinții 

Comunicarea deschisă și constantă cu părinții este un alt principiu de bază al Școlii Internaționale Heritage. Periodic părinții sunt invitați la pauze de cafea și la discuții cu directoarea instituției, Bogdanka Adamu. Părinții sunt încurajați să asiste la lecții, să participe la conferințele profesori-părinți, să se implice în activitățile Comunității Heritage, să facă parte din Forumul Părintesc și din Asociația Părinților și Profesorilor.

Mai mult decât atât, părinții beneficiază de cursuri de limbă engleză sau instruiri cu privire la educația specială (pentru copiii cu cerințe educaționale speciale).

Te-ai convins câte oportunități oferă Heritage? Dacă vrei să afli detalii, sună la 062022210, trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau scrie un mesaj pe pagina de Facebook. 

Taxa anuală de școlarizare la Heritage pentru cetățenii Republicii Moldova este de 5750 de Euro, plus taxa de înregistrare de 250 de euro (nerezidenți: 10 000 de Euro/450 de euro). Sunt aplicabile reduceri de familie: pentru al doilea copil – 10%, pentru al treilea copil – 15%. Pentru achitarea integrală a taxei de studii – o reducere de 4%. 

Heritage oferă educație unică, relevantă și de calitate, pregătind elevul pentru provocările viitorului!

Mai multe detalii pe www.heritage.md.

P