Prima femeie din Republica Moldova care a ajuns în cel mai înalt vârf din lume, pe Everest, cucerește noi culmi. Deși de această dată, vârful pe care a ajuns Olga Țăpordei a fost de cel puțin patru ori mai ușor de urcat, satisfacția aventurii a fost pe măsura altitudinii.

Odată cucerit, Everestul, pare pentru mulți că este hotarul viselor și că nu mai există dorința de a ajunge și în alți munți, mai mici. Acest lucru însă nu este adevărat, iar Olga Țăpordei a explicat cum vede ea descoperirea noilor altitudini.

„Des primesc întrebarea sau exclamația chiar: Și după Everest ce mai poate fi?! Asta doar e apogeul… altceva nu-ți mai e interesant. Greșit. Explic. Fiecare munte e diferit! E ca și cum ai spune „Nu merg în Spania, că seamănă mult cu Portugalia sau… Sau…nu mai e nevoie să-l cunosc pe X, că e frate cu Y. Și ce?! Și-s de la o mamă”.

Munții sunt ca și Oamenii. Diferiți, la chip/suflet/caracter. Fiecare vârf e deosebit în felul lui. Și eu sunt alta de fiecare dată. Și emoțiile la fel”, dezvăluie femeia de afaceri.

De această dată, Olga a petrecut un weekend în munții Carpați, din România, pe care i-a redescoperit frumos urcând pe cel mai înalt pisc – Vârful Postăvarul

„La nici 2 luni după Everest, în cadrul taberei de vară Run_Transylvania am urcat pe vârful Postăvaru (1799m) și asta a fost altfel, diferit, frumos, plăcut și în alergare montană! Ceea ce a fost o premieră pentru mine! Fiecare experiență, interesantă, o facem noi. Totul pornește de la noi. Ceea ce oferim, aia și primim.

Recunoscătoare tare Oamenilor pe care i-am cunoscut weekendul trecut la munte și sunt fericită că am redescoperit munții din România altfel.

La nici 500 de km, te pomenești într-un loc absolut magic!”.

Amintim că după mai bine de o lună de expediție, pe 23 mai 2021, ora 5:00, Olga Țăpordei a devenit prima femeie din Republica Moldova care a cucerit Everestul.

Citește și: „După Cortină” cu Olga Țapordei, despre aventura Everest, relația cu soțul și fiica sa, Alexandra (Video)