Pe 23 mai 2021, la ora 5:00 dimineața, Olga Țapordei a atins cel mai înalt vârf din lume, de 8.848 metri. Astfel, a devenit prima femeie din R. Moldova care a urcat cel mai înalt munte de pe pământ – Everestul. Suntem onorați că Olga ne-a oferit un interviu și am aflat toate detaliile de „După Cortină” ale acestei aventuri. 

Citește mai jos câteva fragmente din interviu. Materialul video îl vezi mai sus sau pe canalul nostru de youtube 

Nu a trecut mult timp de când Olga s-a întors acasă și este mereu întrebată de foarte mulți oameni despre această experiență, dar oare conștientizează ei ce înseamnă Everest?

„Trebuie să recunosc că nu mă gândesc la ceea ce spun oamenii, dar nu, nu cred că conștientizează. Am primit foarte multe mesaje de-a lungul acestei expediții și o bună parte dintre oameni îmi spuneau: „Olga dacă nu priveam filmele recomandate de tine, eu nu înțelegeam ce e aia Everest, mă gândeam că te duci pe un deal, gen Orheiul Vechi”, și asta este normal pentru că nici eu nu știam până acum doi ani ce e aia Everest. ”

„Pregătire, e de fapt, mai mult legată de decizie. Este important să ei decizia că tu îți dorești cu adevărat o astfel de experiență. După ce ai luat decizia lucrurile se întâmplă. Dacă tu ai decis înțelegi foarte clar că trebuie să te pregătești fizic, financiar și moral. Pregătirea este mai mult morală și psihologică. În ultimii zece ani eu am făcut sport regulat și de asta la capitolul fizic nu am avut mari carențe.

Eu știu să îmi ascult corpul foarte bine și cred că era să simt momentul când nu mai pot. Mie îmi este prea dragă viața și aș fi putut să dau înapoi dacă simțeam că trebuie să mă opresc.

Aș mai merge pe Everest dacă m-ar ruga fiica mea (Alexandra) să fiu cu ea. Cine merge în munți măcar o dată și i-a plăcut, nu se poate opri!”, ne-a povestit Olga Țapordei.

Urmărește interviul video și află ce a fost „înainte de Everest”, ce înseamnă branding personal, cum este relația cu soțul ei și ce ar spune dacă fiica sa de 5 ani și-ar dori când să urce pe Everest. 

Foto: Instagram.com

Vezi și: „După Cortină” cu Gabriella Damir: Despre cererea în căsătorie, critici și divorțul părinților (Interviu)

Distribuie articolul: