Cu toții știm că dacă dormim la ore târzii sau mâncăm prea mult este nesănătos. Dar, uneori, chiar și cele mai inofensive obiceiuri pot fi un pericol pentru sănătatea noastră.

Știai că poți ajunge la spital dacă te abții să strănuți? Sau că guma de mestecat te poate face să îți pierzi concentrarea?

Suprimarea strănutului

Cine are de suferit: sistemul respirator, vasele de sânge, creierul și, în cel mai rău caz, esofagul.

Funcția principală a strănutului este de a scăpa de bacterii, virusuri și particule de praf. Când te abții să strănuți, nu permiți corpului să înlăture aceste lucruri. Punând această barieră, întreaga putere a strănutului se întoarce și poate dauna auzului, crește tensiunea arterială și chiar deteriora esofagul.

Folosirea scobitorilor

Cine are de suferit: gingia.

Dentiștilor nu le plac scobitorile deloc. Sunt destul de inofensive pentru smalț, dar gingiile sunt puse în pericol. Și este aproape imposibil să îți cureți complet gura cu o scobitoare. Pentru a-ți menține o igienă orală optimă, folosește ața dentară corect.

Dormitul cu fața în jos pe pernă

Cine are de suferit: aparatul respirator, circulația sângelui, măduva spinării și tenul.

Este confortabil, dar dăunător să dormi pe pernă cu fața în jos. În această poziție, respirația se îngreunează, gâtul se află într-o poziție nefirească, circulația sângelui se înrăutățește, iar vertebrele gâtului sunt în pericol.

În plus, medicii avertizează că ridurile pe care le-ai putea avea după ce dormi în această poziție ar putea deveni în curând permanente.

Decojirea semințelor cu dinții

Cine are de suferit: dinții și vezica biliară.

Semințele de floarea-soarelui sunt gustoase și benefice. Dar ele ar trebui să fie decojite cu mâna și niciodată cu dinții. Stomatologii recunosc întotdeauna consumatorii experimentați de semințe prin deteriorarea foarte specifică a dinților. Persoanele care au probleme cu vezica biliară nu ar trebui să le consume deloc, iar valoarea lor calorică este mai mare de 500 kcal per 100 de grame.

Ronțăitul obiectelor solide

Cine are de suferit: dinții, gingiile și gura.

Oamenii cărora le place să ronțăie pixuri, creioane, agrafe și alte obiecte solide au, de obicei, probleme uriașe cu smalțul.

Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să încerci să deschizi sticle, mesteci nuci, cuburi de gheață și acadele. Mai mult decât atât, poți face o infecție dacă faci acest lucru.

Amânarea mersului la baie

Cine are de suferit: rinichii, sistemul urinar și intestinul.

În iunie 2018, un tânăr jucător din Marea Britanie a fost internat în spital după ce a petrecut 8 ore jucând un joc fără a face nicio pauză. Intestinele și vezica sa erau atât de umflate încât medicii au crezut că are o tumoare. Toți medicii sunt de acord cu faptul că nu trebuie să amâni mersul la baie, deoarece dacă faci acest lucru, s-ar putea ca mușchii să aibă de suferit, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar și constipație.

Spălarea părului cu apă fierbinte

Cine are de suferit: sistemul vascular cerebral și scalpul.

Dacă îți place să faci duș cu apă foarte fierbinte, este timpul să nu mai faci asta. În primul rând, poate provoca dureri de cap foarte grave și amețeli. Și, în al doilea rând, apa fierbinte stimulează funcția glandelor sebacee ale scalpului, ceea ce face părul să se îngrașe.

Atingerea feței și frecarea ochilor

Cine are de suferit: pielea și ochii.

Dacă îți atingi adesea fața cu mâinile, te poți alege cu o paletă largă de infecții diferite, cum ar fi acneea, herpesul și multe altele. Dacă obișnuiești să te freci la ochi, poți face conjunctivită, o boală infecțioasă cu adevărat neplăcută care implică inflamație, lăcrmiat, arsură și sensibilitate la lumină.

Mestecarea frecventă a gumei

Cine are de suferit: stomacul, dinții și memoria pe termen scurt.

Există mai multe consecințe ale mestecării gumei prea des. Procesul de maticație stimulează producția de suc gastric. Deci, nu mesteca gumă înainte de a mânca. Acest lucru poate duce la gastrită și chiar la ulcer.

Guma de mestecat este dăunătoare și pentru dinții tăi. Pe măsură ce producția de salivă crește, ea poate cauza dinților destul de serios.

Guma de mestecat are, de asemenea, un impact asupra memoriei. Îmbunătățește memorarea și ajută la concentrarea asupra sarcinilor pe termen lung.

Dar, afectează memoria pe termen scurt, făcându-te să-ți pierzi concentrarea.

Cititul în timp ce stai întins pe pat

Cine are de suferit: ochii, măduva spinării și pielea gâtului.

Când citești în pat, urmează aceste reguli:

  • Nu ține cartea prea aproape de ochi.
  • Nu îți curba spatele și gâtul.
  • Nu citi culcat pe o parte, distanța până la carte se va schimba constanr și ochii tăi vor depune mai mult efort.
  • Nu citi stând pe burtă, îți poți deteriora măduva spinării în acest fel.
  • Majoritatea acestor poziții pot duce la dezvoltarea ridurilor orizontale profunde pe gât.

Linsul rănilor mici și suflarea pe ele

Cine are de suferit: procesul de vindecare.

Care este primul lucru pe care vrei să-l faci atunci când te tai la deget? Să sufli și să lingi rana? Oamenii de știință de la Universitatea Harvard au semnalat prezența a peste 600 de specii de microorganisme care trăiesc în gura oamenilor. Printre toate aceste organisme, există întotdeauna stafilococi și streptococi.

Sângele coagulat pe rană este locul perfect pentru a trăi. Ar trebui să aplici medicamente speciale pe rană, în caz contrar, va dura mai mult să se vindece.

Vorbitul în șoaptă

Cine are de suferit: laringele și corzile vocale.

Cercetările efectuate au arătat că majoritatea oamenilor își încordează corzile vocale atunci când vorbesc în șoaptă. Acest lucru crește șansele de a avea micro leziuni ale laringelui.

Folosirea telefonului în baie

Cine are de suferit: anusul și igiena generală.

Nu este vorba doar de telefoane, aceeași regulă este valabilă și pentru ziare și cărți. Acest lucru se datorează faptului că stând pe toaletă mai mult de 5 minute crește presiunea din vene.

Sângele coagulat pe rană este locul perfect pentru a trăi. Ar trebui să aplici medicamente speciale pe rană, în caz contrar, va dura mai mult să se vindece.

Vorbitul în șoaptă

Cine are de suferit: laringele și corzile vocale.

Cercetările efectuate au arătat că majoritatea oamenilor își încordează corzile vocale atunci când vorbesc în șoaptă. Acest lucru crește șansele de a avea micro leziuni ale laringelui.

Folosirea telefonului în baie

Cine are de suferit: anusul și igiena generală.

Nu este vorba doar de telefoane, aceeași regulă este valabilă și pentru ziare și cărți. Acest lucru se datorează faptului că stând pe toaletă mai mult de 5 minute crește presiunea din vene.

Iar motivul pentru care telefoanele mobile sunt deosebit de periculoase este că nu le lăsăm în baie când am terminat. În schimb, le luăm cu noi, ceea ce ajută la răspândirea bacteriilor.

Sursa: Eva

Distribuie articolul: