Este femeia care adoră să poarte rochie nu doar pentru feminitatea sa; îi place naturalețea și încearcă să ofere un exemplu de bone tone pentru fiica sa. Iolanta Mura, directoarea rețelei de benzinării Bemol, a acceptat provocarea brandului Nikita Rinadi pentru ținute în mai multe stiluri. Vezi ce alege din acestea și care sunt femeile din istorie pe care le admiră pentru felul cum s-au îmbrăcat.

Iolanta, te putem admira zilnic în stiluri vestimentare diferite. Ai un stil al tău, definit?

Mulțumesc. Este adevărat că dau o anumită importanță vestimentației. Stilul pe care l-am adaptat se definește mai mult prin feminitate, întrucât port preponderent rochii. Nu am nimic împotriva pantalonilor – unul dintre semnele de emancipare al femeilor, dar port această piesă vestimentara destul de rar.

Există un stil de afaceri? Te ții de el? Este acesta necesar pentru o persoană de afaceri sau e un mit?

Sigur că există un stil de afaceri. Eu însă mă țin de anumite reguli de bază: decență, naturalețe, bun gust și combinația clasică de culori. Deci, nu este un mit, mai mult – este un instrument ce facilitează relațiile de business, negocieri și comunicare eficientă. Să nu uităm că și în business prima impresie contează (zâmbește).

Ce branduri preferi și la ce atragi atenția atunci când cumperi o haină?

Când cumpăr o haină atrag atenție în primul rând la model și culoare (ceea ce captează privirea, în mod direct), apoi mă uit sau chiar simt materialul din care e făcută. Ador stofele naturale sau preponderent naturale. Abia apoi ajung să trec „testul oglinzii”, întrucât și în magazine aparențele înșeală (râde). Cât despre brand, îmi plac mai multe , dar nu fac din asta un scop în sine atunci când merg la cumpărături.

Cum ți-au părut creațiile Nikita Rinadi, ce ai prefera să porți din ceea ce ai probat?

Nikita Rinadi m-a impresionat plăcut prin originalitatea modelelor și culorile acestora. Și pentru că îmi plac rochiile, am și achiziționat 3 din cele prezentate: roșie, turcoaz și cea albă. Cu siguranță, le voi purta în timpul meu liber, la diferite evenimente mondene.

Susții de mai multă vreme și porți activ haine create în Moldova. Cât de important este să ne susținem designerii autohtoni?

Este adevărat că susțin designerii autohtoni, pe care îi consider talentați și harnici! O fac cu mare drag și plăcere. Jumătate din garderoba mea sunt brand-uri autohtone și, după cum știți, ambele rochii de mireasă la recenta mea nuntă caritabila au fost tot „made în Moldova”. Cred că fără susținerea noastră producătorii autohtoni nu vor rezista! Promovându-i – ne promovăm țara noastă, iar aici aș mai adăuga un aspect foarte important – întreprinderile mici și mijlocii reprezintă pilonul important al economiei naționale.

Ce îi transmiți fiicei tale în materie de stil și vestimentație?

Sigur, copiii văd multe în ziua de azi, și parcă vor să le încerce pe toate. Totuși, cred că prin exemplul propriu poți influența (nu impune!) un stil anume copilului tău. În cazul meu e vorba doar de bon tone.

Accepți critica în materie de cum te îmbraci? De sfaturile cui ții cont?

Eu accept orice critică constructivă, doar că nu îmi aduc aminte să fi fost criticată anume în acest domeniu (zâmbește). Sigur nu a fost întotdeauna așa și gustul meu a fost format încă din copilărie și influențat de diferite persoane, părerea cărora a contat. În prezent țin cont de propria intuiție, părerea soțului și ceea ce reflectă oglinda.

 

Ce personalități marcante admiri pentru stilul lor?

Fiind de modă veche și adepta a stilului clasic nu pot să nu menționez pe Sophia Loren, Audrey Hepburn, Ava Gardner, Monica Bellucci, Princess Diana. Sigur lista este mai lungă și sper că frumosul nu va dispărea de pe mapamond!

 

Vestimentație: Nikita Rinadi

Tel: 0797 65 458

nikitarinadi.com

Atrium et.3, butic 3042/ str. Albișoara 4