Mierea este un leac pentru multe boli – o adevărată comoară: a fost mult timp folosită în proceduri de frumusețe, diete, masaj, dar și măști hrănitoare pentru față.

Așadar, masca de păr cu miere este un remediu accesibil și simplu, care poate reda frumusețea și sănătatea părului tău. Este una dintre cele mai sănătoase măști, dar și ușor de preparat.

Probabil că ai observat că mierea intră în compoziția multor produse de îngrijire a părului: șampoane, balsamuri pentru păr, măști, seruri (inclusiv la cele mai scumpe). Acest lucru se datorează proprietăților benefice ale produsului: mierea hrănește pielea capului, întărește părul și previne căderea lui, ajutând la înlăturarea mătreții, având proprietăți antibacteriene și antialergice. Combinând mierea cu alte componente, poți pregăti acasă diverse măști pentru păr – atât pentru cel gras, cât și pentru părul uscat.

Foto: dozadesanatate.ro

Măștile cu miere se aplică, de obicei, pe părul umed și curat. Deasupra ar trebui să pui un capac de plastic, sau să înfășurezi părul cu folie alimentară, apoi și cu un prosop. Vei crea un „efect de seră” și nu vei păta hainele.

Masca pentru păr slăbit: 

Componente: 1 lingură suc de aloe, 1 lingură de miere. 

Aplicare: amestecă bine sucul de aloe și mierea, aplică pe păr, timp de 10 minute, și, apoi, clătește cu apă. Masca pregătită poate fi păstrată la frigider.

Masca împotriva căderii părului:

Componente: 1 linguriță miere, ½ linguriță suc de usturoi, 1 linguriță de smântână, 1 linguriță suc de ceapă, 4 picături de ulei de levănțică.

Aplicare: amestecă componentele și aplică pe rădăcinile părului, pentru o jumătate de oră, apoi clătește cu apă și șampon, repetă procedura o dată pe săptămână.

Masca pentru păr gras: 

Componente: 1 lingură de miere, suc de lămâie, suc de aloe și usturoi tocat.

Aplicare: amestecă ingredientele, aplică pe părul gras, înfășurează cu un prosop, clătește după o jumătate de oră cu șampon, clătește cu apă, apoi adaugă muștarul uscat – acest lucru te ajută să scapi de mirosul de usturoi.

Folosește ceea ce natura dăruiește, atât de generos. O mască de păr cu miere este capabilă să rezolve majoritatea problemelor legate de păr, să redea strălucirea, sănătatea și splendoarea firelor de păr, să le facă ascultătoare și să le accelereze creșterea. 

Sursa: woman.ru 

Distribuie articolul: