Dacă vă place pasta de ciocolată, dar evitați să o procurați deoarece că nu sunteți mulțumită de compoziția acestei creme, indicată pe ambalaj, nu este cazul să renunțați definitiv la acest deliciu. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de Nutella, care este gata în cinci minute, dar cel mai important este că e la fel de bună, dar și sănătoasă, deoarece este o rețetă vegană, fără E-uri sau zahăr.

Ingrediente:

  • 70 gr unt de nuci (poate fi unt de arahide, dar ideal ar fi untul de alune, care este utilizat în rețeta originală Nutella)
  • 80 gr de sirop de arțar (sirop de agave, malț de orez sau de ce nu, miere)
  • 18 gr pudră de cacao neîndulcită
  • 2 linguri de apă sau lapte vegetal
  • un vârf de cuțit de sare

Preparare:

Adăugați toate ingredientele într-un bol și mixați bine cu telul până obțineți o compoziție omogenă.

Gustați și mai adăugați îndulcitor dacă simțiși nevoia. Pentru o textură mai densă mai adăugați unt de nuci și pudră de cacao, pentru o textură mai puțin cremoasă (ușor de întins pe pâine), adăugați un pic de apă, până sunteți mulțumită.

Puteți păstra crema de ciocolată în frigider, într-un recipient închis, până la o săptămână.

Să aveți poftă!

Sursa: Elavegan.com

Vezi și: Tiramisu – desert fără coacere, rapid, ușor de făcut și gustos. Energie și savoare garantată! (Video)

Distribuie articolul: