Se întâmplă în unele cupluri ca unul dintre parteneri să nu fie onest sau suficient dedicat relației și să înșele. Nu există nimic mai devastator pentru o relație sau mai dureros pentru o persoană decât a nu ști dacă partenerul de viață este sau nu fidel. Chiar dacă unele semne pot fi interpretabile, potrivit Qbebe, acestea sunt câteva indicii care indică că partenerul te înșală.

Nu uita însă că, de la suspiciunea că ești înșelată la paranoia este un singur pas pe care trebuie să fii foarte atentă să nu îl faci. Deși următoarele indicii nu iți pot garanta 100% că partenerul tău este infidel, acestea sunt cele mai comune 10 semne care îți spun că partenerul te înșală.

Partenerul tău simte brusc nevoia de intimitate 

Fiecare ființă umană simte uneori nevoia de intimitate și acest lucru este perfect normal: fiecare dintre noi avem nevoie de puțin timp numai cu/pentru noi înșine. Totuși, trebuie să fii atentă la obiceiurile voastre de cuplu și la firea partenerului tău. În cazul în care obișnuiați să petreceți foarte mult timp împreună, să aveți multe activitțti sau ieșiri împreună, iar acum, brusc, simte nevoia să aibă mai mult timp “numai pentru el” sau să “respire”, atunci trebuie să știi că acesta constituie unul dintre primele semne ale infidelității sale.

Partenerul tău evită intimitatea

Deși acesta nu este un semn foarte evident că partenerul tău te înșeală, faptul că evită sau își dorește mai rar decât de obicei să întrețină relații intime cu tine ar trebui să îți ridice un semn de întrebare. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că lipsa intimității ăn cuplu nu se limitează numai la sex. Partenerul tău a încetat să te mai sărute ori să te îmbrățișeze la fel de frecvent sau tandru ca altădată? Partenerul tău se poartă mai rece cu tine și dă vina pe stressul acumulat la serviciu ori pe alte probleme? Aceste schimbări bruște apar, de obicei, cu un motiv: deși este adevarat că un job solicitant poate fi foarte stresant, atunci când schimbările produse în comportamentul partenerului tău sunt neașteptate, de obicei mai există și alte motive.

Lipsa comunicării în cuplu

În cazul în care ai observat că în ultima vreme nu mai vorbiți unul cu celălalt, că vă certați ori de câte ori incercați să purtați o conversație banală, atunci trebuie să știi că există anumite schimbări în viața voastră despre care tu încă nu știi. Dacă partenerul tău de viață a început să te ignore ori dacă rutina s-a infiltrat neobservată în relația voastră, ar trebui să te întrebi daca vă îndepărtați unul de celălalt pur și simplu ori dacă mai există cineva în viața lui. Regula de aur a unei relații fericite spune că atunci când se întâmplă o schimbare bruscă în relație, trebuie observată și analizată imediat.

Partenerul tău este mai atent la înfățișarea sa 

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat ca atunci când avem o relație stabilă să ne trezim într-un moment în care nu ne mai pasă atât de mult de înfățișarea noastră, de haine sau de coafură. Acesta este un lucru absolut normal, care apare atunci când ne simțim siguri pe noi și pe relația noastră. Însă, atunci când partenerul tău trece brusc de la această etapă la una în care este mai mult decât atent la felul în care arată, dacă a început să investească într-o garderobă nouă, și-a schimbat tunsoarea și parfumul, atunci există două posibilităi: fie încearcă să te recucerească și să aducă ceva nou în cuplul vostru, fie are pe altcineva caruia vrea sa îi creeze o impresie bună.

Cheltuieli nejustificate 

În cazul în care observi anumite schimbări ciudate în situația financiară a partenerului tău, cum ar fi cheltuieli pe care nu le poate justifica, întârzieri în plata facturilor sau chiar modificări ale obiceiurilor legate de carduri sau conturi bancare (de exemplu, începe să îți limiteze accesul la extrasele de cont sau dreptul de retragere) trebuie să începi să fii foarte atentă, deoarece este posibil să fie implicat într-o altă relație. De asemenea, dacă observi că a crescut brusc valoarea facturii la telefon sau dacă pare să cheltuiască mai mulți bani pe combustibil sau alte mijloace de deplasare este cazul să aveți o discuție serioasă.

Modificări de dispoziție

Partenerul tău de viață își schimbă dispoziția de la minut la minut și te lasă fără replică, deoarece până acum nu obișnuia să fie atât de imprevizibil. Uneori pleacă vesel la serviciu și se întoarce abătut, sau invers. Pâna mai ieri îi plăcea să îi gătești, iar acum îți spune că nu e nevoie să te obosești. În cazul ăn care prezența ta pare să îl irite fără nici un motiv, dacă pare să fie vesel și apoi are o criză de nervi numai pentru că i-ai atras atenția că a uitat ușa frigiderului deschisă, trebuie să știi că totul poate avea o explicație: te înșeală. Totuși, înainte de a trage concluzii trebuie să verifici dacă nu cumva are probleme la serviciu sau financiare, dacă se simte bine sau dacă nu s-a întâmplat ceva neplăcut despre care tu încă nu știi. Dacă totul este în ordine și el își schimbă dispoziția des, trebuie să știi cî ar putea fi un semn că partenerul tău are o aventură.

Partenerul tău petrece mult timp online

Ai fi uimită să afli cât de multe aventuri extra-conjugale debutează în mediul online, pe platformele de socializare sau chiar pe messenger/chat, mai ales în ultimii ani când din ce în ce mai mulți oameni au acces la internet atât acasă ori la birou, cât mai ales pe telefonul mobil. În cazul în care observi că partenerul tău de viață petrece din ce în ce mai mult navigând pe internet, în special noaptea, ori în orice situație în care tu nu ești prin preajmă, dacă observi că schimbă paginile sau închide anumite pagini atunci când te apropii de ecranul computerului, trebuie sa știi că tocmai începe sau deja întreține o relație despre care nu poți fi sigură că este numai virtuală. Platformele sociale precum Facebook, Twitter și altele deja au distrus mii de relații, prin urmare ar trebui să începi o verificare sau o discuție din acest punct.

Prieteni noi pe care nu îi cunoști

Fiecare dintre noi întâlnim de-a lungul vieții oameni cu care ne împrietenim foarte repede și cu care ne face plăcere să petrecem timpul. Prietenii despre care îți vorbește în ultima vreme și pe care tu nu îi cunoști încă sau pe care el pare să evite să ți-i prezinte, ar putea să nu fie, în realitate, colegii de serviciu sau foștii colegi de liceu. Uneori, atunci când barbații încearcă să justifice timpul petrecut în afara casei, încearcă să găsească prieteni imaginari sau reali în legatură cu care tu nu poți face prea multe verificări sau pe care știe că nu o să fii interesată sa îi cunoști. În cazul în care iese o dată la bere cu un fost coleg de liceu, ar putea fi adevărat. Însă atunci când trec săptămâni întregi în care el iese în oraș cu prieteni / colegi și nu te invită și pe tine, înseamnă că îți spune una dintre cele mai banale minciuni folosite de bărbații care înșeală.

Își schimbă gusturile peste noapte

Gusturile fiecăruia dintre noi pot fi influențate de cei dragi, indiferent că vorbim despre gusturile în materie de modă, muzică sau mâncare. Cel mai frecvent ne schimbăm gusturile atunci când ne îndrăgostim: din dorința de a găsi puncte comune cu cel iubit, ne putem schimba, uneori, radical. În cazul în care observi că partenerul tău ascultă brusc un gen de muzică pe care pâna ieri îl detesta, că au început să îi placă filmele SF deși nu obișnuia să urmarească decat filme horror sau că nu îi mai plac ochiurile, ci preferă omleta, trebuie să știi că este posibil să fie îndrăgostit de altcineva și să îi fi preluat gusturile inconștient. Deși este adevărat cî în decursul vieții ne mai schimbăm gusturile, aceste schimbări au loc, în general, treptat.

Parole, chei, coduri noi 

Contul lui de Facebook stătea deschis zi și noapte pe laptopul din bucătărie, la fel ca toate adresele de mail sau de mesagerie, fără să mai vorbim de telefonul pe care îl lăsa neglijent prin toată casa și la care mai și răspundeai uneori ca să nu piardă prea multe apeluri. Însă, de la o vreme, ai observat că toate adresele de mail și conturile de pe rețelele de socializare sunt deconectate și, mai mult, au parole noi pe care nu le știi. Telefonul său a devenit mai apropiat de persoana sa decât pantalonii cu care stă îmbrăcat în casă și nu mai ai voie (nu că ai mai putea să îl prinzi) să răspunzi când sună sau primește mesaje. În plus, pe brelocul său atârnă o cheie nou-nouță de la un sertar sau dulăpior (de la serviciu, sau din garaj, sau chiar din casă) și nu poate să îți explice exact de ce îi trebuie un colțișor încuiat. Îți sună cunoscut? Trebuie să aveți o discuție: partenerul tău te înșală și încearcă să îți ascundă (foarte evident și fără succes) anumite lucruri.