Cu toții ne dorim visele devenite realitate și scopurile realizate, iar pentru asta este nevoie să fim motivați. Dar din păcate, deseori, motivația ne părăsește și atunci parcă nu mai putem face nimic. Vezi mai jos câteva obiceiuri care diminuează din motivație. 

1. Îți lipsește un obiectiv clar

Să ai un obiectiv clar este ca și cum ai naviga pe o mare cu ajutorul busolei. Faptul că știi încotro te îndrepți te ajută să iei deciziile potrivite, să ai liniște interioară, să îți prioritizezi acțiunile și să îți planifici timpul. Fă o listă cu obiectivele tale importante și pune-o într-un loc unde o poți vedea tot timpul.

2. Cauți perfecțiunea

Perfecțiunea este o iluzie și prin urmare, imposibil de atins. Viața înseamnă curgere și schimbare așa că permite-ți să ai și zile mai puțin bune și, mai ales, să te adaptezi la situațiile neprevăzute care apar.

3. Nu-ți oferi recompense

Chiar și micile victorii merită sărbătorite. După ce ai finalizat ceva ce ai planificat, fă o pauză și bucură-te. Oferă-ți momente de relaxare și răsfăț.

4. Te pedepsești

Este bine să înveți din greșeli însă asta nu înseamnă că trebuie să fii dură cu tine. Asta te va demotiva. Nu uita că suntem oameni și să a greși este inevitabil.

5. Nu ceri ajutorul celor din jur

Există întotdeauna oameni în jurul tău care sunt gata să-ți ofere ajutorul de care ai nevoie. Nu ezita să rogi un coleg mai experimentat să îți explice ceva sau să îți arate modul în care trebuie făcut ceva.

6. Nu te odihnești suficient

Activitatea profesională îți răpește majoritatea timpului iar motivația ta va avea de suferit dacă nu te odihnești suficient. Dormi suficient și dacă te simți epuizată în timp ce lucrezi la un proiect, fă o pauză și relaxează-te.

7. Muncești doar pentru bani

Cu toții avem nevoie de bani pentru a ne asigura siguranța și stabilitatea materială. Cu toate acestea, sufletul nostru are nevoie să se simtă împlinit și să contribuie la binele celorlalți, să se bucure. De aceea, oricât de bun ar fi un salariu, este greu să îți menții motivația dacă nu te împlinește sufletește și nu îți place. Identifică acele aspecte care împlinesc aceste nevoi ale sufletului tău și motivația ta va crește considerabil.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: