Adesea, înainte de culcare se întâmplă să nu ne putem dezlipi de telefon! Această deprindere nu joacă deloc în favoarea sănătății noastre și are la bază câteva cauze de care, cu puțină dorință, poți rapid scăpa. 

Varierele care te fac să nu poți renunța la tefeon înainte de culcare

1. Simți că nu ai avut suficiente momente de relaxarea pe parcursul zilei 

Adesea, zecile de minute petrecute cu ochii în ecran înainte de culcare vin ca urmare a unei zile foarte încărcate. Dacă ai lucrat foarte mult, vei simți nevoia de a te relaxa, iar pentru acest lucru vei fi dispusă sacrifici câteva ore bune de somn. Astfel, alegi te uiți la story-uri, vezi un clip pe YouTube sau citești un articol văzut pe Facebook.

Pentru a evita acest obicei nociv, încearcă nu omiți pauzele în timpul programului de lucru. Nu este nevoie fii exagerat de strictă când vine vorba de social media pe timpul zilei. Alocați zece minute de verificat rețelele sociale, o dată la doua sau trei ore. Astfel, seara nu vei mai simți aceeași nevoie de a te pierde în feed-uri pentru ore întregi.

2. Experimentezi mereu frica de a pierde ceva 

Cum te culci, pur și simplu, fară verifici feed-ul de Instagram? Cum adormi fară vezi ce notificări ai și ce au postat prietenii pe stories? mergi la culcare fară citești toate e-mailurile? Exclus!

Știm rețelele sociale se află în permanentă mișcare, iar noi informații apar din zece în zece secunde. Știm și îți dorești fii la curent cu tot ce se întâmplă. Totuși, nu este nevoie fii conectată non-stop.

Dacă acesta este și cazul tău, există câteva trucuri prin care poți renunța la telefon înainte de culcare. Unul dintre ele ar fi îți stabilești două momente din zi în care citești noutățile. Pentru a fi 100% împăcată seara, citește fluxul de știri dimineața, la cafea, apoi dupăamiază, la finalul programului. Astfel, chiar dacă seara vei fi curioasa vezi ce s-a mai întâmplat între timp, vei ști a doua zi dimineața vei putea verifica din nou feedul.

3. Ai insomnii și crezi că vei adormi mai repede cu telefonul în mână 

Foarte multe persoane consideră privitul la televizor sau folosirea telefonului înainte de culcare ajută la apariția mai rapidă a senzației de somn. Adevărul este ecranele cu lumina albastră nu vor promova niciodată odihna, ci din contra, vor face organismul creadă încă trebuie fie activ și în stare de alertă.

Cu cât vei petrece mai mult timp cu ochii pe ecranul telefonului seara, cu atât îți va fi mai dificil adormi. În schimb, dacă vei renunța la telefon înainte de culcare, vei fi mai calmă, mai linștită și vei adormi mult mai ușor.

Așadar, încearcă înlocuiești minutele de scrollat pe social media cu o rutina de seară mai potrivită. ți o baie relaxantă sau un duș cald, bea un ceai de lavandă, folosește loțiunea de corp preferată și câteva exerciții de stretching sau yoga restorativa, direct în pat. Vei adormi în câteva minute!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: