Lăcuirea unghiilor este una dintre operaţiunile pe care, de obicei, le lăsăm la final. Astfel, de multe ori când suntem în criză de timp, înțelegem că lacul se usucă foarte greu. 

Deci, dacă ești tipul de persoană care încă alegi varianta de manichiură normală, iată câteva tipsuri care îți vor ajuta unghiile să rămână intacte mult timp după finisare, iar lacul de unghii să se usuce mult mai rapid.

Alege nuanța potrivită

Unele nuanțe se usucă mai repede decât altele, pare imposibil, dar este adevărat.  Posibil că ai observat că uneori nu trebuia să aștepți atât de mult pentru ca manichiura să fie complet uscată. Și nu din întâmplare și nici brandul nu avea vreo contribuție, ci culoarea!

„Culorile deschise se usucă mai repede decât nuanțele închise”, spune Diana Marandiuc, Education Manager OPI România, conform csid.ro. 

Și tot în categoria uscare rapidă intră și lacurile de unghii cu textură metalizată.

Încearcă picăturile pentru uscare rapidă

Tu ai încercat picăturile pentru uscare rapidă? Pentru că chiar fac o treabă bună și nu îți pătează manichiura. Iată cum le folosești: trebuie să aplici una-două picături pe fiecare unghie și să aștepți 3-5 minute pentru ca oja să rămână perfectă și apoi îți poți continua treburile fără griji.

Pregătește unghiile 

Primul pas spre o uscare rapidă a lacului este ca acesta să adere bine la unghii, adică să îl aplicăm după ce le-am degresat în prealabil cu lămâie sau oţet şi apoi le-am uscat bine. Dacă aplicăm oja în straturi mai multe (două sau trei), în loc de unul sau două straturi groase, iar între aplicări aşteptăm 2-3 minute, vom avea avantajul că oja se va usca mai bine şi va rezista mai mult pe unghii.

Folosește uleiul de cuticule

Ține aproape de uleiul pentru cuticule. Uleiul va grăbi uscarea, iar după alte două minute, unghiile tale vor fi perfect uscate. Nu-ți rămâne decât să ștergi surplusul de ulei de pe unghii cu un prosop și să te bucuri de cuticule perfect hidratate și de o manichiură rezistentă.

Uscătorul de păr usucă lacul de unghii

Așa cum usucă părul, la fel de bine o va face și cu unghiile. Trebuie doar să-l setezi pe rece. Jetul de aer rece face oja să se întărească mai repede. Dar nu-l folosi imediat, mai așteaptă 30 de secunde după ce ai aplicat ultimul strat de ojă.

Fixativul pentru păr este o altă soluție

E nevoie de o pulverizare fină, de la 20 cm distanță, și unghiile tale vor fi uscate în cel mai scurt timp.

Folosește gheața

Dacă aerul rece usucă oja, de ce nu ar face același lucru și gheața? Răcorirea este soluția. Înainte să începi manichiura, pregătește un bol cu apă rece și cuburi de gheață. După ce o termini, așteaptă un minut și scufundă degetele în apa cu gheață timp de două minute. În trei minute manichiura e perfect uscată.

 Pregătește lacul

Oja are o putere de acoperire mai mare dacă a fost ţinută în frigider puţin timp înainte de aplicare. Dacă vrem ca aceasta să aibă o culoare mai intensă, vom aplica pe unghii, ca bază, un strat de lac alb. Ca să nu riscăm apariţia bulelor de aer pe unghii, flaconul cu ojă nu trebuie agitat puternic înainte de utilizare, ci numai rotit între mâini.

Potrivit tonica.ro ținând cont de aceşti pași preliminari putem evita anumite neajunsuri care ne pot prelungi în mod nedorit timpul acordat manichiurii şi ne pot feri de insatisfacţii legate de aspectul unghiilor.

O altă soluție sunt lacurile de unghii cu uscare rapidă

Indiferent de textură și culoare, acestea au un timp de uscare foarte scurt. În plus, nu mai ai nevoie de un top coat pentru uscare rapidă și poți elimina un strat și să economisești timp. Totuși, trebuie să ai mare grijă să închizi bine capacul și să păstrezi lacul într-un loc uscat și la o temperatură constantă pentru a păstra această calitate a lacului. 

Tu cum îți usuci lacul de pe unghii?

Distribuie articolul: