A trecut un an de la anularea turneului Celine Dion din cauza problemelor de sănătate, iar veștile nu sunt îmbucurătoare, deoarece sora ei, Claudette, a indicat că va dura încă o perioadă până când artista va putea reveni pe scenă.

Potrivit Daily Mail, Claudette, sora lui Celine Dion, a declarat că artista „nu mai are control asupra mușchilor ei”, întrucât boala cu care a fost diagnosticată artista a avansat.

Sindromul persoanei rigide, tulburarea neurologică rară de care suferă legendara artistă, este progresivă, incurabilă și caracterizată prin faptul că organismul atacă celulele nervoase, afectând astfel mobilitatea.

În ciuda faptului că acum câteva luni Celine Dion a bifat două apariții publice , veștile despre starea ei de sănătate nu sunt bune, potrivit declarațiilor făcute de sora ei, care a precizat că „nu mai are control asupra mușchilor”.

Ea muncește mult, dar nu are control asupra mușchilor. Ceea ce îmi sfâșie inima este că a fost mereu disciplinată”, a declarat Claudette pentru 7 Jours, adăugând: „Ea întotdeauna a muncit mult. Mama noastră obișnuia să ne spună: „O să te descurci, o să reușești să faci totul așa cum ți-ai propus. Visul nostru este ca ea să se întoarcă pe scenă. În ce capacitate? Nu știu”, a mai spus ea.

 

Corzile vocale sunt mușchi, inima este de asemenea un mușchi. Un caz este diagnosticat la un milion de persoane, din acest motiv oamenii de știință nu au făcut prea multe studii, nu afectează multe persoane”, a mai declarat Claudette.

De asemenea, sora lui Celine Dion a mărturisit că fundația deținută de artistă primește zilnic mesaje de susținere din partea fanilor.

„Unii și-au pierdut speranța pentru că aceasă boală nu este atât de cunoscută. Dacă ai ști câte apeluri primim la fundație pentru Celine. Oamenii ne spun că o iubesc, că se roagă pentru ea. Primește numeroase mesaje, cadouri și chiar crucifixuri sfințite”, a declarat ea, potrivit sursei citate.

Cu ochii în lacrimi și gâtuită de emoție, artista canadiană a transmis, în decembrie 2022, un mesaj tuturor fanilor ei, dezvăluind boala de care suferă, efectele ei, dar și faptul că nu va putea să-și reia concertele din turneul european, amânate deja de mai multe ori.

“Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să mă adresez vouă. Îmi e dor de voi și abia aștept să vorbesc din nou cu voi de pe scenă. Știți că am fost mereu ca o carte deschisă. Nu am fost pregătită să spun ceva înainte, dar acum sunt gata. Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit, ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, a început mărturisirea lui Celine Dion.

“Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum înțelegem ce îmi cauzează toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi reclădi puterea și capacitatea de a fi  pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea. Tot ce știu este că muzica este ceea ce am făcut toată viața și ceea ce iubesc cel mai mult să fac. Îmi e foarte dor de voi, să vă văd, să fiu pe scenă și să cânt pentru voi, mereu dau 100% când îmi fac show-urile, dar starea mea nu-mi permite să fac asta. Trebuie ca în acest moment să mă concentrez pe sănătatea mea și am speranța că sunt pe drumul spre a mă recupera. Pe asta mă concentrez și fac tot ce ține de mine pentru a mă recupera. Vă mulțumesc pentru încurajări, pentru dragoste și susținere, înseamnă mult pentru mine. Aveți grijă de voi, fiți bine, vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot vedea din nou curând”, a fost mesajul complet transmis de Celine Dion prin intermediul unui clip postat pe pagina ei de Instagram.

 

 

 

Distribuie articolul: