Acest „eu nu pot slăbi” din cauza tiroidei, din cauza diabetului sau pentru că am pofte este un mit care merită demontat.

Da, dacă ai anume afecțiune ale tiroidei, ritmul tău de slăbire va fi mai încetișor, dacă nu poți face sport intens din cauza stării de sănătate, la fel, e posibil să dai jos un pic mai greu. Însă, nu există imposibil în slăbit!

Odată ce ai reușit să te însănătoșești, să-ți reglezi tranzitul intestinal, să introduci în alimentația ta cât mai multe fructe și legume crude, să-ți corectezi combinațiile alimentare, să-ți stăpânești foamea seara ca să nu faci excese alimentare pe fon emoțional, slăbitul vine. La sigur vine.

Ce e de făcut când crezi că tu nu poți slăbi?

  • Evită combinațiile grele – probabil că ai auzit de combinațiile care îți încetinesc serios digestia, cum ar fi cartofii cu carne, sau pastele cu șuncă și smântână (carbohidrații cu grăsimi), ori adăugarea fructelor în mâncărurile tale gătite.
  • Simplifică cina – respectând numai acest principiu, te asigur că deja o să poți să vezi rezultate frumoase, așadar, recomandarea mea este fără produse de origine animală la cină, căci ele îngreunează mult digestia, iar nutriționiștii recomandă să avem stomacul gol când mergem la somn. Deci, să mâncăm nu mai târziu de trei ore înainte de somn și să facem o combinație vegetală, ușurică.
  • Adăugă fructe și legume proaspete în dieta ta – vitaminele și nutrieții din fructele și legumele naturale te vor ajuta să te însănătoșești, îți vor da energie și îți vor umple mai ușor stomacul, dat fiind faptul că sunt pline de fibre și apă, care le fac mai voluminoase, dar mai puțin calorice.
  • Bea suficientă apă – știu că sună deja clișeic, dar acest principiu este cât se poate de adevărat și cât se poate de ignorat de omul modern. Or, toate procesele din organismul nostru au nevoie de apă, pentru o funcționare optimă, iar fără o cantitate suficientă de apă, organele noastre funcționează în regim de stres.
  • Fără ingredientul care te sabotează în toate încercările tale de a-ți îmbunătăți viața, și anume: stresul – nu vei slăbi atâta timp cât corpul tău va fi în stres, ori în asemenea instanțe se schimbă toată chimia corpului, iar arderile devin secundare. Mai important pentru corpul tău este să te scoată din stres, nu slăbitul. Adăugă, așadar, ingedientul care a funcționat la toți ceilați care au slăbit o dată și pentru totdeauna: iubirea. Tratându-te cu îngâduință și cu blândețe, îți vei ajuta corpul să elimine gradat toxinele adunate în grăsimi și te vei menține pe linia de plutire în provocarea ta către schimbare.
  • Dormi suficient – la fel de clișeic și la fel de adevărat ca la apă. După cum îți spuneam mai sus, un corp stresat are alte priorități decât slăbitul, iar lipsa cronică de somn este un motiv serios de stres.
  • Prelucrează-ți emoțiile – Problema nu e în mâncat. Problema nu e în slăbiciunea umană. Și adesea nu în gurmanderie. Problema este că prin mâncatul în exces încercăm să ne acoperim tot felul de goluri lăutrice, încercăm să spălăm toată ura, nedreptatea, tristețea, singurătatea și câte și câte alte lucruri care merg prost în viața noastră. Se spune că în spatele fiecărui comportament de dependență se află o emoție. Acestea trebuie recunoscute, înțelese și prelucrate, cât mai ecologic posibil. Și da, lucrând cu sine, înțelegând cauzele mâncatului necontrolat, înțelegând emoțiile personale, frustările, melancoliile și decepțiile, poți schimba ceva. Cum era zicala aceea: o minte sănătoasă într-un corp sănătos? Oare nu asta merităm cu toții de la viață? Tu cât de des mânânci emoțional? Ai încercat să te întrebi ce se află în spatele acestui comportament autodistructiv?

Cu mult curaj, hai înainte spre corpul tău de vis!

Distribuie articolul: