Joi, 4 aprilie, la ora 18.30, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea noului Cod civil al Republicii Moldova, ediție îngrijită de Oleg Efrim și Natalia Roșca, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier juridic. Iată prevederile noi care se vor regăsi în această ediție. 

Noua redacție a Codului Civil a intrat în vigoare la 1 martie 2019. Lucrările asupra proiectului de modificare și completare a Codului civil au început în anul 2013. Grupul de lucru și-a desfășurat activitatea pe parcursul a circa patru ani, în cadrul a peste 70 de ședințe.

Noua ediție include și norme cu referire la protecția consumatorului prin care se instituie reguli generale de la care nu se va putea deroga.

O altă noutate sunt normele detaliate cu privire la statutul și regimul juridic al administratorilor. Au fost completate și modificate multe obligații, inclusiv cele din contractul de investiții în construcții. Un alt capitol nou este cel cu referire la fiducia, care presupune un raport juridic în care o parte (fiduciarul) este obligată să devină titularul unei mase patrimoniale (masa patrimonială fiduciară), să o administreze şi să dispună de ea, în conformitate cu condiţiile care guvernează raportul (condiţiile fiduciei), în beneficiul unui beneficiar sau pentru a promova un scop de utilitate publică.

Modificările instituie o nouă Carte – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții tradiționale și statornicite de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară, de determinare a capacității succesorale, precum și a nedemnității de a moșteni. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.

Codul civil al Republicii Moldova, ediția 2019 (Cartier juridic). Legată, 612 pag. Preț: 239 MDL

Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe shop.cartier.md/

Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe shop.cartier.md/

Distribuie articolul: