Cum să câștigi un război informațional. Propagandistulcare l-a păcălit pe Hitler, de Peter Pomerantsev. Traducere din engleză de Ioana Rotaru (Cartier istoric). Legată, 296 pag. Preț: 49 RON/199 MDL

„O excelentă lucrare de istorie, atent cercetată și minunat scrisă, și în același timp un studiu profund al unei probleme centrale a timpului nostru. Trebuie citită de toți cei care caută o perspectivă asupra tuturor minciunilor războiului și a tuturor războaielor minciunii.” (Timothy Snyder)


„Cartea de față este o cercetare istorică și o analiză critică, scrisă cu talent literar. Peter Pomerantsev sapă adânc în istoria războiului informațional pentru a ne ajuta să înțelegem cum să luptăm împotriva șarlatanilor și a traficanților de frică în prezent.” (Anne Applebaum))

Alice în Țara Minunilor. Alice în Țara Oglinzilor, de Lewis Carroll. O nouă traducere din engleză de Dan Sociu. Fotografii de Victoria Viprada (Cartier de colecție nr.56).Legată, supracopertă, 40 pag. Preț: 49 RON/199 MDL

Toate operele lui Lewis Carroll ar trebui canonizate. Lewis Carroll, aș crede, mai mult decât oricare alt autor de limbă engleză. Și Alice în Țara Oglinzilor mai mult decât celelalte opere ale sale. Cred că este capodopera lui. M-a captivat în copilărie. (Harold Bloom)


Întotdeauna l-am iubit. Mi-ar fi plăcut să-i fi fost filmate picnicurile. Cel mai mare scriitor de povestiri pentru copii din toate timpurile. (Vladimir Nabokov)


Din anumite motive, nu le cunoaștem, copilăria lui a fost brusc întreruptă. S-a încuibat în el de-a binelea și pe de-a-ntregul. Nu a putut-o risipi. (Virginia Woolf)


Nu copiii sunt cei care ar trebui să citească scrierile lui Lewis Carroll; ei se descurcă mult mai bine la făcut turte de noroi.(Gilbert Keith Chesterton)

Goldie pleacă în vacanță, de Cristian Fulaș. Ilustrații de Keszeg Agnes (Cartier codobelc). Legată, 28 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Goldie ne învață să trăim în aceeași măsură în care noi o învățăm pe ea să trăiască. Ne îngrijește în aceeași măsură în care noi o îngrijim. În felul ei, cred că are grijă să nu ni se întâmple ceva. Și nu, de la nici un om nu am învățat vreodată mai multe lucruri.”(Cristian Fulaș)

Critici literari și eseiști din Basarabia (1990 – 2020), de Margareta Curtscu (Cartier dicționar). Broșată, 160 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Prezenta ediție a dicționarului selectiv Critici literari și eseiști din Basarabia (1990-2020) ilustrează, într-o formulă incompletă, evoluția demersului metaliterar interriveran în perioada 1990-2020. Criteriul de selecție a autorilor a fost stabilit în funcție de anul când li s-a produs debutul editorial – 1990. Elaborarea unui asemenea dicționar a pornit de la ideea că, la sfârșitul secolului trecut, în contextul modificărilor esențiale înregistrate în literatura română din stânga Prutului, tinerii critici și eseiști anunță o sensibilitate estetică nouă și o perspectivă inedită de receptare a operei literare. Scrierile lor, cronici de întâmpinare, articole critice și studii monografice, conectate de urgență cu fenomenele literare în derulare, profilează o altă manieră de abordare hermeneutică – estetizată și intelectualizată. Ca urmare a intervențiilor rapide din partea nou-veniților, se configurează un nou spirit reflexiv, noi grile de comprehensiune și interpretare a fenomenelor literare, noi principii de redactare a discursului.(Margareta Curtescu)

Cărțile Cartier pot fi procurate și online, pe cartier.ro (cu livrare din București) sau cartier.md (livrare din Chișinău).

Distribuie articolul: