Nicoleta Trifan e una dintre vizibile fete de pe Instagramul moldav. Știe cum să lucreze asupra corpului său, iar dacă își dorește ceva, cu siguranță va obține. Nicoleta este antrenor personal și te poate ajuta să-ți îndeplinești visele. Pe profilul ei de Instagram are peste 120 de mii de urmăritori, pe care de fiecare dată îi impresionează cu pozele ei extraordinare.Conținutul produs de Nicoleta este despre muncă, încredere în sine, mod sănătos de viață, sport, curaj, independență, libertatea în alegeri și  pasiune. E bucuroasă și împlinită. Îi place profesia pe care o are, face ceea ce o pasionează și este respectată pentru cunoștințele ei.

Nicoleta, cum ai descrie fericirea doar în trei cuvinte?

Pace, sănătate, dragoste.

Ce înseamnă pentru tine sportul?

Sportul pentru mine reprezintă viață. Este o terapie a sufletului, nu doar a corpului. Prin sport nu doar că mă descarc de energia negativă acumulată din exterior, dar îmi și încarc bateriile cu motivație, și voință de a-mi atinge scopuri noi.


Cum și când ai descoperit pasiunea pentru sport?

E o istorioară cât se poate de banală. Pe când aveam 18 ani și eram în liceu, acum 5-6 ani în urmă, ca oricare altă fată – îmi doream să arăt bine. Nu că aș fi avut vreodată probleme cu kilogramele în plus, dar nu aveam un aspect tonifiat, nu aveam forme definite, pe alocuri aveam depuneri de grăsime, cu alte cuvinte – nu eram complet satisfăcută de condiția mea fizică. Știam că se poate mai bine, deoarece urmăream în mediul online diverse fitness modele, care mă inspirau. De acolo a venit dorința de a sacrifica banii de buzunar, ca să-mi iau abonament la sala de sport și să merg pe pașii lor, pentru a ajunge să arăt ca ele. Aparent, părea imposibil, abia odată cu trecerea timpului am înțeles că totul e cât se poate de real, e necesar doar să faci același lucru cu regularitate, să nu cedezi. Am înțeles că nu e un mit faptul că sportul îți poate modela corpul, ci e un lucru firesc și natural. La început nu eram prea atrasă de sport, ba chiar mă impuneam, deseori, să îl fac. Se zice că trebuie să treacă 21 de zile ca un anumit obicei să devină obișnuință. Ei bine, la mine a venit mai greu acel moment în care am realizat că deja nu-mi pot imagina viața fără sală și că face parte din rutina mea, dar atunci când a venit clipa aceea – am înțeles că sunt de neoprit.

Cum ai obținut încrederea în tine?

Încrederea în sine o obții doar atunci când conștientizezi ce reprezinți, ce reușite ai în spatele tău, ce țeluri ai atins, iar aici nu e vorba neapărat de felul în care arăți, ci de felul în care te simți, de atitudine. Să lucrezi asupra ta nu este un lucru ușor. Deseori te lupți cu propriile temeri, complexe și vicii. Deseori ești nevoit să iei decizii, care te scot din zona de confort. Încrederea în mine am obținut-o când am simțit că mă simt bine în pielea mea, dar sunt conștientă că încă am mult de lucrat, ca să mă declar complet satisfăcută de mine, iar aici nu mă refer la aspectul fizic.

Cine sau ce este motivația ta?

Motivația mea este simplul fapt că trăim o viață, iar aceasta merită trăită într-un corp frumos și sănătos. Nu ai dreptul să nu-ți pese de tine sau să te mulțumești cu jumătăți de măsură.

Cât de mult contează ca o fată să se simtă bine în corpul ei?

Este vital, după părerea mea. Odată ce tu nu ești bine cu tine însuți, cum le-ar fi altora bine în prezența ta? Felul în care ne simțim în propria piele determină inclusiv și felul în care ne comportăm, și ne  manifestăm în societate. Fără să ne dăm seama, complexele ne inhibă și ne privează de multe posibilități.

Profilul tău de Instagram este despre vulgaritate sau motivație? Argumentează de ce.

Profilul meu este despre ceea ce ești capabil să vezi. Cunoscându-mă pe mine, știindu-mi caracterul, pot afirma ferm că nu sunt o fire vulgară, ba din contra – gingașă. În sfera mea e un lucru cât de poate de firesc să demonstrez „roadele” disciplinei. În timp ce unii în spatele unei fotografii nu văd decât piele goală, alții văd oglindirea a sute de ore petrecute în sala de forță, sacrificii și muncă asiduă. Este o alegere ceea ce vrei să vezi, depinde de cât de larg sau îngust îți este orizontul. Scopul meu este de a motiva, iar de ceea ce percep alții, nu sunt eu responsabilă.

Se știe că o fată frumoasă și atât de curajoasă o să fie mai mereu înconjurată de critică. Cum treci peste comentariile răutăcioase de pe rețelele de socializare?

Te obișnuiești cu orice, inclusiv cu faptul că nu poți să fii pe placul tuturor. Pot lua în seamă doar o critică constructivă, nu și vorbele aruncate întâmplător, fără vreo relevanță și fără argumente. Atâta timp cât eu am o părere bună despre mine, ce importanță mai are ce cred alții? Sunt cu conștiința curată, iar adevărul lor nu este și adevărul meu. Oamenii cu adevărat importanți și apropiați mie mă cunosc și n-ar putea pune la dubii personalitatea mea.

Ce calităţi sunt necesare pentru a face performanţă în cariera pe care o ai şi care dintre ele te reprezintă cel mai bine?

Cred că anume disciplina, tăria de caracter, pasiunea și dedicația m-au ajutat să fac performanțe și să ajung la etapa la care mă aflu (nu și cea finală, apropo!). Acolo unde depui suflet, nu are cum să nu înflorească ceva frumos.


Care este cea mai mare realizare personală a ta?

Bună întrebare. Cea mai mare realizare a mea a fost, probabil, când am înțeles că am puterea să influențez și să o fac spre bine. Să devin un mentor pentru multe femei, care-mi mulțumeau cu lacrimi în ochi, că le-am schimbat viața. Dacă mi-ar fi spus cineva, cu câțiva ani în urmă, că voi avea onoarea să trăiesc așa sentiment, nu aș fi crezut.

Ce înseamnă pentru tine succesul?

După părerea mea, te poți considera un om de succes atunci când ești mulțumit de cine ești, ce ai realizat, unde te afli și pe cine ai alături.

Cine este Nicoleta Trifan, dincolo de activitatea sa profesională?

O fire sensibilă și puternică, în același timp. Un amalgam de perseverență, spontanietate și dorință de-a ieși din tipare.


Și, Nicoleta, care este motto-ul tău?

„Tot ce se face, se face spre bine!”

„Orice rezultat necesită sacrificii, și crede-mă – sacrificiile de azi vor fi răsplata de mâine”, a mai zis Nicoleta.

Dacă încă nu te-ai decis și nu ai motivație de a începe să schimbi ceva la tine, intră pe profilul Nicoletei, unde vei găsi multă inspirație.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от PERSONAL TRAINER (@nicolletrifan)


Foto: instagram/Nicolli

Distribuie articolul: