Nu e ușor să fii femeie, pentru că trebuie să fii frumoasă, muncitoare și în același timp senzuală. Când să le reușim pe toate? Uite că atunci când vorbim de senzualitate lenjeria intimă vine în ajutor, pentru că „corpul tău merită ce e mai bun, cel mai bun parfum și cea mai bună lenjerie intimă”.  

Anume lenjeria intimă reprezintă secretul feminităţii şi frumuseţii unei femei, chiar dacă nu este expusă privirilor precum însăși hainele. În acest material vom descoperi creatoarea care în fiecare zi încearcă să transmită imaginație, finețe și rafinament în lenjeria handmade pe care o creează. 

Ea este femeia care a reușit să cucerească admirația multor femei aflate în căutarea lenjeriei croite perfect, calitativ, dar și frumos. Nicoleta Munteanu ne spune cum a descoperit pasiunea pentru handmade și ce înseamnă pentru ea „lenjeria”. 

Nicoleta, ce înseamnă pentru tine handmade?

Pentru mine un produs handmade e un boț de energie care e investit într-un anumit produs. O atenție sporită la detalii și posibilitatea de a crea ceea ce dorește clientul. Un produs este 100% handmade atunci când este o deservire individuală. Lenjeria clientei trebuie să fie comodă , din dantele fine și alese cu minuțiozitate. De la alegerea materialelor, până la rezultatul final este un drum lung, dar noi ne mândrim că produsele noastre sunt handmade și „Made in Moldova”.

Cum ai descoperit această pasiune de a crea lenjerie intimă pentru femei?

Pasiunea mea față de lenjerie s-a născut din nimic. Aveam 18 ani , finalizasem liceul și urma să-mi aleg universitatea, visam să devin arhitector sau designer interior. Spiritul artistic s-a născut în mine, pentru că eu pictam de mică și am finisat nouă clase cu profil de arte plastice. Pasiunea față de frumos m-a făcut să iau mașina de cusut de acasă, atunci ea era folosită doar pentru draperiile din cameră. Nu știam bazele proiectării sau cum se folosește mașina, pur și simplu am luat o fustă dantelată de a mamei și într-un final mi-a ieșit un bralette simplu, pe atunci, fiind o raritate în Chișinău. Astfel, am început a posta pe instagram fotografii, am fost încurajată de prietene, iar comenzile nu s-au lăsat mult așteptate. Cu pași mici am învățat, am trecut prin greșeli, dar și prin mici câștiguri și uite că am ajuns să fac asta și până în ziua de astăzi. Cos o gamă largă de lenjerie handmade.

„Lenjeria intimă este punctul de plecare pentru toate ținutele zilnice, pentru că ceea ce purtăm pe sub hainele de zi de zi este la fel de important ca ținuta în sine. Deși lenjeria intimă este un element de bază, nu înseamnă că trebuie să fie plictisitoare. Plasa în buline și elementele corsetice sexy, îți conferă în primul rând, senzația de siguranță și comoditate și scoate la suprafață senzualitatea ascunsă de rutina zilnică”, spune Nicoleta. 

Cum ai înțeles că anume crearea lenjeriei este pentru tine? 

Din primele luni mi-am dat seama că lenjeria este pentru mine, că anume pe ea vreau să o creez. Mereu îmi puneam taskuri mai mărețe, analizam stofele, cum prelucrez și cum iese în final produsul. Munca și creativitatea m-au făcut să-mi iubesc mult lucrul, aici eu comunic cu oameni și mă „hrănesc” cu reacția lor asupra produsului creat de mine. Îmi place ceea ce fac, iubesc flexibilitatea și iubesc lauda pentru creația noastră. Eu pot să spun cert că crearea lenjeriei este misiunea mea actuală.

Este apreciat handmade-ul în Republica Moldova?

Nu pot spune că produsul nostru este ales de clienți doar pentru că suntem un produs handmade, însă acest fapt reprezintă un punct forte, pentru că clientul are posibilitatea de a combina piesele între ele, de a schimba detaliile din set, de a schimba culoarea, dantela și multe altele. Noi suntem aleși în primul rând pentru stil, pentru calitate, pentru unicitate și doar apoi pentru handmade.

Cât durează realizarea unui set? 

Realizarea unui set durează de la patru la zece zile lucrătoare, dar totuși, totul depinde de volumul de comenzi acumulat sau de urgență. Mereu coasem comenzile în periodicitatea în care ele au fost comandate și în cazuri excepționale putem să ieșim sâmbăta și duminica la muncă, pentru a reuși totul la timp.

Pentru că toate costumele tale sunt diversificate: culori, material, design, detalii. Vreau să te întreb, de unde îți găsești inspirația pentru fiecare costum în parte? 

Cel mai des creez seturi inspirându-mă de la branduri mari, mai exact, din mici detalii care fac diferența. Mereu privesc ce fac alții și memorizez ce îmi place și ce nu-mi place, pentru că într-un final, tot ce văd mă ajută să creez ceva nou. Adesea mă inspir și din ideile clienților, ei vin cu o idee, iar eu implementez un tipar nou. Mă inspiră și materialele. Deseori lipsa unei varietăți mari de materiale ne fac să schimbăm pașii spre crearea unui oarecare set. De aceea, în primul rând, trebuie să găsim materialele de bază – dantela, atlasul, sau plasa, apoi încercăm să le găsim furnitura necesară, le combinăm și astfel găsim setul complet pentru a duce la realitate lenjeria.

Care este cea mai mare provocare în acest domeniu?

Cred că cea mai mare provocare este lipsa unor tipare de bază pentru sutiene universale, care ar fi ajustabile pentru diferite tipuri de elasticități ale materialelor. Un tipar făcut pentru o dantelă elastică nu se va potrivi pentru una neelastică, iar fiind elasticitățile diferite de 0% ( neelastic) 5% , 7% până la 20% – ne pune să aranjăm dantela ideal pe sâni. De aceea, suntem mereu într-o analiză generală a tiparelor, le revizuim, testăm tipare noi, până ajungem la rezultatul dorit de noi, dar și de client. Toate provocările ce au rămas în trecut pentru mine, au devenit o nouă provocare pentru producătorii noi de lenjerie.

Îți mai amintești despre prima ta lucrare? Ce poți să ne spui despre ea? 

Prima mea lucrare a fost o bralette, făcută din materiale neelastice. S-a aranjat din prima, iar bretelele sale erau făcute din panglică de atlas neelastică, se lega la spate sub formă de fundă. A fost ceva impresionant pentru mine, iar rezultatul m-a făcut să ma interez și mai mult despre crearea lenjeriei. Atunci am testat materiale de diferite calități, astfel, acum pot spune cu certitudine că pot să aleg materiale calitative de la primele atingeri.

Ce preferă moldovencele? Lenjerie sexy sau comodă? 

Moldovencele preferă lenjeria sexy, care este comodă – asta noi și oferim. Ne străduim să implementăm în seturi sisteme reglabile, ce asigură o aranjare perfectă pentru câțiva centimetri adăugați în timp împrejurul corpului și invers.

Femeile investesc în lenjerie? Și de ce ar trebui să o facă? 

Femeile cu sigurantă aleg să poarte lenjerie frumoasă, chiar dacă nu toți văd ce frumusețe se ascunde sub haine. Ele investesc în comoditate și sexualitate, într-o stare de spirit mai cochetă și pentru reacții „wow” a celor care au posibilitatea să aprecieze lenjeria.

Cât de îndrăzneață e lenjeria creată de tine? 

Lenjeria „Love and Passion” poate părea îndrăzneață pentru femeile care încă nu sunt posesoarele unui set frumos de lenjerie. Totuși, odată ce valorifică purtarea unui set frumos și comod, îndrăzneala de mai înainte – devine o necesitate în prezent. Avem mai multe tipuri de tipare care pot fi asociate și cu o lenjerie comodă, dar și cu lenjerie îndrăzneață. Ne străduim să satisfacem cerințele fiecarui client în parte.

„În pasiune nu există limite și restricții. Aici ești doar tu și cele mai intime dorințe, executate sub formă de lenjerie”.