Cât de bine arată un set de lenjerie pe rafturile magazinelor! La fel de bine arată și după ce-l cumperi, dar probabilitatea ca acesta să arate la fel după ce-l supui câtorva spălări este destul de mică și apoi se mai pun și toate scăpările pe care s-ar putea să le comiți în îngrijirea lenjeriei intime.  

Vezi mai jos câteva recomandări simple care o să te ajute să-ți îngrijești corespunzător lenjeria intimă

Nu uita: după ce cumperi lenjerie trebuie mai întâi să o speli și doar apoi să o porți

Știm că abia aștepți să îmbraci acel set nou și să te afișezi în fața iubitului tău. Dar nu trebuie să neglijezi faptul că înainte de a îmbrăca lenjeria nouă mai întâi trebuie să o speli. Chiar dacă setul este nou, chiar și așa, acesta poate fi casa multor bacterii și microbi. Un alt argument în favoarea acestei practivi este că va îndepărta urmele de substanțe chimice și coloranți care indubitabil pot irita pielea.

Înainte de a spăla lenjeria consultă indicațiile de pe etichetă

De regulă, producătorii recomandă spălarea lenjeriei intime de mână: în acest fel, cu siguranță nu se va deteriora și îți va servi mulți ani. Totuși dacă preferi să apelezi la ajutorul mașinii de spălat rufe, îți recomandăm să optezi pentru regimul delicat și să reduci numărul rotațiilor la minim. Spălați lenjeria într-o pungă destinată rufelor delicate la o temperatură de 30 ° C.

Înmoaie lenjeria în apă cu săpun

Dacă nu dorești să-ți speli lenjeria de mână și nici nu drești să supui un set nou de lenjerie spălării de mașină îți recomandăm să adaugi puțin detergent într=un vas cu apă rece și să lași lenjeria la înmuiat pentru 2-3 ore. Când duci lenjeria la uscat asigură-te că nu au rămas urme de detrgent, acest este în stare să-i descompună fibrele materialului din care este confecționată. Când scurgi lenjeria de apă nu este nevoie să o răsucești într-o frânghie, este suficient să o strângi lejer cu mâna ca să se scurgă apa din ea.

Lenjeria albă se spală separat de cea coloră 

S-ar părea că această regulă evidentă este cunoscută de toată lumea, dar mulți încă o încalcă. Consecințele sunt bine cunoscute: albul nu va mai fi niciodată la fel de imaculat.

Pentru a preveni acest lucru, sortați rufele după culoare: alb la alb, culore la culore și negru la negru. Dacă speli totul împreună, atunci setează temperatura la cel mult 30 ° C. La temperaturi scăzute, țesăturile aproape nu se decolorează, ceea ce înseamnă că vei fi asigurată împotriva surprizelor neplăcute.

Alege detergentul potrivit 

Detergentul obișnuit conține înălbitori, deci nu poate fi folosit decât pentru lenjeria albă. Pentru a evita decolorarea, utilizează un detergent special pentru rufe colore. Gelul este cel mai potrivit: se dizolvă în apă mai bine decât granulele.

Înlocuiește balsmaul de spălat rufe cu sucul de lămâie

Pentru cei care nu doresc să folosească balsamul de rufe cu conținut de cu parfumuri artificiale, recomandăm un mod simplu și foarte eficient de a vă parfuma rufele – adăugați suc de lămâie la detergent în timpul spălării. Va adăuga un plus de prospețime rufelor tale.

Sursa: Spletnik.ru